Teplýšovice – Nespeky

Derby rozhodl teplýšovický Kukač, na hřišti už ale neměl být

Teplýšovice – Okresní derby ve fotbalové I. B třídě spělo k bezbrankové remíze, jenže v hektickém závěru nastřelil nespecký Kalenda tyč a vzápětí na druhé straně rozhodl o výhře Teplýšovic Kukač z penalty, který již ale na hřišti, pro svůj z dalších zkratů, neměl být.

Teplýšovice – Nespeky 1:0

Okresní derby v prvním poločase nenabídlo divákům nic převratného. Obě mužstva byl oslabena o hráče základní sestavy, což se na hře projevilo. Hrálo se jen po šestnáctky a obrany pracovaly spolehlivě. Za zaznamenání stála jen střela nespeckého T. Rosenvalda, kterou Vejvoda vytáhl na roh.
Po přestávce se pokračovalo v zajetých kolejích. Až v poslední půlhodině se zablýskalo před brankami na lepší časy. Nejprve nespecký Nachtman po centru zamířil z voleje vedle. Vzápětí se na druhé straně řítil Starosta sám na Králíčka, ale netrefil branku. O chvíli později na stejné místo zamířil rychlonohý Veselý. A do třetice zamířil mimo brankové tyče Nespek Vosička po sóle, když asistent rozhodčího mával ofsajd, ale hlavní nechal hru pokračovat. Domácí se tlačili do útoku a Nespeky spoléhaly na brejky, ale střely Charváta, Nachtmana a Kadeřábka spíše ohrožovaly letadla než brankáře Vejvodu. V 82. minutě přišla důležitá chvíle zápasu. Teplýšovický kapitán Kukač opět předvedl svůj zkrat, když již „žlutý“, bez míče nakopl Pavlíka. Rozhodčí odpískal faul, ale k údivu všech neocenil zákrok červenou kartou ani žlutým kartónkem. Z trestného kopu zamířil Nachtman vedle. Závěr byl hektický. Nejprve faulovaný Veselý v šestnáctce přistrčil míč Kukačovi, ale Králíček míč vyrazil. V 89. minutě poslal Pavlík pas na Adámka, který naservíroval míč na malé vápno Kalendovi, který trefil tyč. Ihned po rozehrání fauloval na druhé straně Párys Krále a z penalty rozhodl Kukač, který již neměl být na hřišti, o výhře Teplýšovic.
„Bylo to šťastné vítězství. Před zápasem jsme měli problémy se sestavou , v základu chybělo pět lidí a museli nastoupit kluci z béčka, kteří ale odvedli práci, jakou jsem potřeboval. Štěstí se k nám otočilo čelem, ale ve druhé půli jsme chtěli víc a neproměnili dvě sóla. Proto si myslím, že jsme si výhru o trochu víc zasloužili, i když těsně před naším gólem nastřelili hosté tyč,“ dodal k utkání spokojený trenér Teplýšovic Petr Chomát.
„Chtěli jsme v Teplýšovicích bodovat, k čemuž jsme měli blízko. Bohužel jsme v nastavení dostali gól z penalty, když předtím jsme mohli Kalendou naopak strhnout výhru na naši stranu. Zápasu by slušela remíza. Jsme zklamaní, tentokrát byl fotbal vůči nám krutý,“ byl psychicky na dně po derby kouč Nespek Petr Novotný.
Branka: 90. Kukač (z PK). Rozhodčí: Křenek. ŽK: J. Dřízal, Kukač, Kyselka – Kadeřábek. Diváci: 100.Poločas: 0:0.
Teplýšovice: Vejvoda – Drahota, Kyselka, Mládek, J. Dřízal – L. Tůma (52. Vosička), Kukač, St. Škvor, Veselý – Starosta (77. Boťa), Král.
Nespeky: Králíček – Párys, M. Rosenvald, Pavlík, Myslivec – Kadeřábek, Nachtman, Kalenda, V. Kulhavý (87. Kapr) – Čáp (66. Charvát), T. Rosenvald (71. Adámek).