Nespeky – Tuchoraz

Nespeky byly lepší než Sparta a výhru uhájily

Nespeky – Fotbalisté Nespek si ve fotbalové I. B třídě zahrávali s ohněm. Po prvním poločase vedli dvoubrankovým rozdílem a Tuchoraz ještě měla vyloučeného Blechu. Po přestávce ale domácí polevili a byli nakonec rádi za výhru 3:2, když Králíček ještě chytil penaltu.

Nespeky – Tuchoraz 3:2

Do první šance se dostali hosté ve 3. minutě, ale Šmejkal netrefil branku. Za tři minuty prověřil brankáře hostů tvrdou střelou Kalenda. Ve 20. minutě Králíček skvěle vyrazil gólovou ránu Šmejkala. V 25. minutě Nachtman nádherně z 25 metrů z trestného kopu vymetl pavouky v šibenici tuchorazské brány – 1:0. O chvíli později špatně zakončil v šanci T. Rosenvald. V 29. minutě byl faulován M. Rosenvald brankářem a z penalty Pavlík zvýšil na 2:0. Ve 43. minutě hosté přečíslili domácí obranu, ale Pazderec špatně vyřešil gólovou šanci. Vzápětí byl vyloučen po druhé žluté kartě tuchorazský Blecha.
Do druhého poločasu vstoupily Nespeky jako Sparta proti Lausanne a i když hosté hráli o deseti, v 55. minutě snížil Nekolný na 2:1. Za tři minuty kopali hosté za ruku penaltu, ale Králíček jí lapil. Po hodině hry chytil loženku T. Rosenvalda brankář hostů. Vzápětí na druhé straně v koncovce zklamal Pazderec. V 68. minutě tečoval Kadeřábek trestný kop Pavlíka a zvýšil na 3:1. Čtvrthodinu před koncem ale Nekolný prostřelil hladovou nespeckou zeď a opět to bylo jen o gól. V závěru měli ještě obrovské šance domácí Kadeřábek a Kulhavý, ale stav se již nezměnil.
„První poločas se nám docela vydařil a vstřelili jsme dvě branky. Druhý poločas byl asi nejhorší za podzimní část soutěže. Tuchoraz, která hrála o deseti, převzala iniciativu m a přehrávala nás. Důležitým momentem byla chycená penalta Králíčkem za stavu 2:1. Pak se nám podařilo dát třetí gól a i když hosté ještě snížili, dotáhli jsme zápas k výhře. Z utkání beru pouze body, protože výkon nebyl optimální,“ zlobil se po vítězném zápase kouč Nespek Petr Novotný.
Branky: 25. Nachtman, 29. Pavlík (z PK), 68. Kadeřábek – 55. a 75. Nekolný. Rozhodčí: Leška. ŽK: 2:4.ČK: 44. Blecha (T). Diváci: 50. Poločas: 2:0.
Nespeky: Králíček – Párys, M. Rosenvald, Pavlík, Presl – Kadeřábek, Nachtman, Čáp (65. V. Kulhavý), Myslivec – T. Rosenvald, Kalenda.