Poříčí – Nespeky

Poříčí po dvou a půl letech porazilo Nespeky

Poříčí nad Sázavou – Místní fotbalové derby v I. B třídě mezi Poříčím nad Sázavou a o pět kilometrů vzdálenými Nespeky skončilo jednoznačnou výhrou domácích, kteří přerušili po dvou a půl letech nadvládu Nespek v derby. Stínem zápasu byla tři zranění hráčů, domácího Šroma a hostujícího Chába dokonce odvezla sanita do nemocnice.

Poříčí nad Sázavou – Nespeky 3:0

 

Místní derby bylo od začátku bojovné a moc šancí nepřineslo. Hosté navíc museli již v 11. minutě střídat Buriana kvůli zraněnému kotníku. V 18. minutě přišla první vážnější akce domácích a hned z toho byl gól. Kupšův centr krásně uklidil z voleje do sítě J. Stibůrek, Králíček sice plachtil, na míč si sáhnul, ale ten od tyče skončil v brance. Po půlhodině hry se střetli hlavama na polovině hřiště domácí Šrom a vystřídavší Cháb, oba museli vystřídat a odjeli sanitou do nemocnice. Šrom má sedm stehů na čele a Cháb otřes mozku. Do konce poločasu ještě hosté docílili branky T. Rosenvaldem, která ale nebyla uznána pro ofsajd, na druhé straně mohl zvýšit Kupša po odkopu Naňáka, míč netrefil míč sám před Králíčkem, jak potřeboval.

Po přestávce domácí kontrolovali vedení, hosty nepustili do vážnější šance a standardní situace uskákali. Naopak v 58. minutě předvedli pěknou kombinační akci Říha s Filipem a prvně jmenovaný nedal Králíčkovi šanci – 2:0. O chvíli později Nespeky vystřídaly gólmany, ale ani Donát nezůstal ušetřen, když ho v 72. minutě prostřelil Kupša po přihrávce Šimáčka. V závěru byl T. Rosenvald podražen Naňákem a ten se šel po druhé žluté kartě a následně červené v 82. minutě předčasně sprchovat. Trestný kop Nachtmana zamířil těsně vedle a domácí již i v deseti čisté konto uhájili.

„Jsem rád, že jsme po dvou letech dokázali Nespeky porazit a myslím si, že zaslouženě. V zápase jsme si vypracovali několik šancí a tři proměnili, soupeř neměl defakto žádnou. Pro mě je pozitivní práce obrany, která i po zranění Zdeňka Šroma fungovala a již potřetí za sebou jsme nedostali gól. Jsme rád, že jsme navázali na předchozí výsledky,“ byl spokojený po derby hrající trenér Poříčí Roman Filip.

„Každá série někdy končí a ta naše vítězná skončila po dvou a půl letech v Poříčí. Zápas i hráče na hřišti ovlivnily zranění dvou našich kluků ještě v prvním poločase. Citelně nám chyběl především klíčový muž Martin Burian a také Honza Cháb, který byl odvezen do nemocnice. Spíše než ze ztráty bodů, jsem zklamán ze zranění. Každopádně si Poříčí šlo za vítězstvím po všech stránkách. Domácím gratuluji k výhře, která ale byla částečně ovlivněna výkonem rozhodčího,“ uvedl po derby kouč Nespek Petr Novotný.

Branky: 18. J. Stibůrek, 58. Říha, 72. Kupša. Rozhodčí: Prislupský. ŽK: 2:1. ČK: 82. Naňák (P). Diváci: 70.Poločas: 1:0.

Poříčí nad Sázavou: Taške – Anděl, Šrom (30. Filip), Sysel, Naňák – J. Stibůrek, Volf, Šimáček, Říha – Kupša, Vojta.

Nespeky: Králíček (62. Donát) – Párys, M. Rosenvald, Pavlík, Presl – Kadeřábek, Nachtman, Burian (11. Cháb, 30. Čáp), Myslivec – T. Rosenvald, Kalenda.