Nespeky – Říčany

Kadeřábkův projektil z třiceti metrů zajistil tři body

Nespeky – Domácí, kteří se vezou na vítězné vlně, přivítali v utkání I. B třídy Říčany. Po prohraném poločase výsledek obrátili v předposlední minutě nevídanou střelou Kadeřábka ze třiceti metrů.

Nespeky – Říčany 2:1

 

Utkání začalo oboustraně opatrně. V 17. minutě se opřel do míče domácí Burián a jeho střela olízla tyč. Ve 30. minutě po zmatcích v domácí obraně se k míči dostal Kuranda a hosté vedli 0:1. V závěru poločasu mohl zvýšit Friml, ale jeho střela mířila do nebe. Na druhé straně chyboval hostující gólman, jenže Pavlík netrefil prázdnou bránu.

Na začátku druhého dějství se zapotil Králíček, ale míč do sítě nepustil. Nespeky začínaly získávat půdu pod nohami a odměnou jim bylo vyrovnání z kopaček Tomáše Rosenvalda. Tlak domácích narůstal, ale žádná ze šancí se neujala. Až v 89. minutě nechytatelnou střelou z třiceti metrů dostal domácí do vedení. V nastavení mohl Nachtman pečetit výhru, jenže loženku trestuhodně spálil.

„Zápas nebyl jednoduchý, Říčany mají kvalitní mužstvo. O výhře rozhodl Kadeřábek gólem roku. Máme tři body a jsme za to šťastní. Teď se těšíme na další utkání s nejbližším sousedem, kterým je Poříčí nad Sázavou,“ uvedl kouč Nespek Petr Novotný.

Branky: 56. T. Rosenvald, 89. Kadeřábek – 30. Kuranda. Rozhodčí: Kratochvíl. ŽK: Párys/2. Poločas: 0:1.Diváci: 50. Nespeky: Králíček –  Párys, Nachtman, M. Rosenvald, Pavlík – Burián, Cháb (60. Čáp),  Kadeřábek, T. Rosenvald – Presl, Myslivec.