Nespeky – Kostelec

Domácí dopadli jak sedláci u Chlumce

Nespeky – Až příliš velký respekt měly Nespeky ze soupeře z čela tabulky I. B třídy. Utkání bylo rozhodnuto už po poločasu, po kterém hosté z Kostelce u Křížků vedli čtyřbrankovým rozdílem. V závěru mohli domácí z několika šancí výsledek zkorigovat, ale brankář Detko byl proti.

Nespeky – Kostelec 0:6

Hosté vědomi si své síly začali v Nespekách náporem. První šanci měl Walter, ale v dobré pozici střílel hlavou nad branku. Poté se dostal do šance domácí T. Rosenvald, ale branku minul. Ve 13. minutě se parádně trefil Dixa z dvaceti metrů a hosté vedli 0:1. O chvíli Štěpán vystřelil těsně vedle domácí branky. Ve 22. minutě Tesařík hlavou zvýšil na 0:2. Třetí branku přidal po úniku Holečka a jeho centru Šafránek. Poločasové dílo dokončil tentýž hráč z penalty.

Ve druhé části se hra poněkud vyrovnala, přesto Dixa zvýšil na rozdíl pěti branek. Největší šanci domácích měl v 65. minutě T. Rosenvald, ale jeho únik skončil střelou těsně vedle. V 70. minutě Štěpán skóre na půl tucet. V závěru utkání se domácí dočkali několika šancí na zkorigování výsledku, ale T. Rosenvald i Adámek se mýlili.

„Zasloužená porážka, soupeř byl nad naše síly. Podali jsme nejhorší výkon, co působím na lavičce Nespek,“ stručně zhodnotil výkon svého mužstva kouč Nespek Petr Novotný.

Branky: 13. a 60. Dixa, 30. a 44. (PK) Šafránek, 22. Tesařík, 70. Štěpán. Rozhodčí: Jansa. ŽK: T. Rosenvald/1. Poločas: 0:4. Diváci: 100. Sokol Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, M. Rosenvald, Pavlík – Presl, Kadeřábek (60. Čáp), T. Rosenvald, Kalenda (46. Adámek), Charvát (35. V. Kulhavý) –  Myslivec.