Nespeky – Chotýšany

Derby vyznělo pro Nespeky Nespeky

Okresní derby ve fotbalové I. B třídě vyznělo pro domácí Nespeky, a tak nováček z Chotýšan stále na první body čeká.

Nespeky – Chotýšany 2:1

Nespeky začaly velkým náporem a hned v 5. minutě M. Rosenvald krásnou střelou z třiceti metrů vymetl pavouky v Keseliho brance – 1:0. Jenže radost domácím nevydržela dlouho. V 7. minutě ještě Khandlovu hlavičku po trestném kopu Králíček bravurně vyrazil, ale na dorážku Povolného již nestačil – 1:1. Přesto byli domácí nadále aktivnější, ale Nachtman v šanci přestřelil branku a Kalendovu příležitost zlikvidoval Keseli. Obrovskou šanci měli domácí v 27. minutě, když tři hráči běželi sami na chotýšanského gólmana, ale ten Chábovu střela vykopnul nohou. Po hodině hry tak mohli jít do vedení hosté, ale Šindelářovu ránu výborně zlikvidoval Králíček. V závěru poločasu se dostal k míči na hranici šestnáctky Panenka, střelou přes celou branku nedal Keselimu šanci – 2:1.

Ihned po změně stran měl velkou příležitost Cháb, ale chotýšanský gólman střelu vyrazil. O chvíli později zasvištěla rána Charváta těsně vedle šibenice chotýšanské branky. Po hodině hry začali hosté získávat převahu, vynutili si tlak, ale jen Průcha z dobré pozice přestřelil branku. Nespečtí náporu odolali a v 85. minutě se dožadovali penalty za faul na Panenku, ale rozhodčí je nevyslyšel.

„Po porážce v Sedlci jsme chtěli naplno bodovat, což se nám podařilo. Myslím si, že jsme si výhru za výkon zasloužili, zvláště za první poločas, kdy jsme měli převahu. Ve druhém poločase jsme se již báli o výsledek, ale nakonec jsme tři body uhájili. Mužstvo si zaslouží za dobrý výkon pochvalu,“ měl radost kouč Nespek Petr Novotný.

„K průběhu zápasu se vcelku nemá smysl vyjadřovat, svou úrovní to byl průměrný, vcelku vyrovnaný duel. Hráče musím pochválit, že vzhledem ke způsobu řízení zápasu, udrželi nervy na uzdě a dohráli jsme v jedenácti. Jsme rádi, že máme tento zápas za sebou. Když se toto děje ve druhém kole, co se pak bude dít na jaře?,“ položil si otázku rozzlobený kouč Chotýšan Ivan Suchomel.

Branky: 5. M. Rosenvald, 43. Panenka – 7. Povolný. Rozhodčí: Kubíček. ŽK: 1:2. Diváci: 100. Poločas: 2:1.

Sokol Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, M. Rosenvald, Pavlík – Presl, Cháb, Kadeřábek (82. Kapr), Panenka – Kalenda, Charvát.

Sokol Chotýšany: Keseli – Straka, Bejbl (46. Junek), Khandl, Šindelář – Povolný (65. Breburda), Starosta, Průcha, J. Pohorský – Fialka, Hanuš.