Sedlec-Prčice – Nespeky

Okresní derby se stalo sedleckoprčickou kořistí

Sedlec-Prčice – Na pořadu prvního kola fotbalové I.B třídy bylo okresní derby mezi Sedlcem-Prčice a Nespeky, které se nakonec stalo kořistí domácích. Černou kaňkou byly vyloučení domácího T. Pištěka a hostujícího Buriana

Sedlec-Prčice – Nespeky 3:0

Okresní derby začalo tlakem domácích, ve 14. minutě ještě nastřelil M. Davídek brankáře Králíčka, v 28. minutě již po samostatné akci Mára z pravé strany a nahrávce již domácí kanonýr nezaváhal – 1:0. Do konce prvního poločasu si Nespeky nevytvořily žádnou gólovou šanci.

Po přestávce měli více ze hry i šancí domácí a dvě proměnili v góly. V 74. minutě netradičně hlavou přetavil Bouška centr M. Davídka ve druhý gól. Hosté definitivně odpadli, Sedleckoprčičtí měli zápas pod kontrolou, ale minimálně čtyři gólové šance neproměnili. Až v poslední minutě upravil M. Davídek po samostatné akci na konečných 3:0. Kaňkou na zápase byly červené karty pro domácího T. Pištěka a hostujícího Buriana.

„Vyhráli jsme zaslouženě. Opticky to vypadalo, že hrají Nespeky, ale do vyložené šance se nedostaly. My jsme naopak kromě tří gólů dalších pět stoprocentních příležitostí zahodili,“ byl po derby spokojený sedleckoprčický trenér Miroslav Rybka.

„Přijeli jsme do Sedlce s defenzivní taktikou, hrát zezadu a chodit do protiútoků, což se nám v prvním poločase dařilo a částečně jsme kontrolovali hru. Jenže jsme do poločasu dostali branku. V úvodu druhé půle jsme pokračovali ve stejné hře. Zlom v zápase přišel, když nám rozhodčí nesmyslně vyloučil Buriana, který nám posléze chyběl ve středu hřiště. Sedlec převzal iniciativu, měl hodně šancí a dvě proměnil. Dostali jsme zbytečně moc branek, ale kluky nezatracuji. Musíme se dobře připravit na Chotýšany a na utkání v Sedlci zapomenout,“ smutnil po derby kouč Nespek Petr Novotný.

Branky: 28. a 90. M. Davídek, 74. Bouška. ČK: T. Pištěk – Burian. Diváci: 130. Poločas: 1:0.