A-tým: Spartak Příbram – Nespeky 0:1 (0:1)

Ilustrativní foto
V 6.kole zavítaly 11-té Nespeky do Příbrami, kdy domácímu Spartaku patřilo před utkáním 6.místo. Nespeky odehráli velmi dobrý první poločas, ve 12.min vstřelili gól Miloslavem Kluzem a ve druhém poločase zodpovědným přístupem nedovolili domácím vyrovnat. Z Příbrami tak vezeme cenné tři body.

Ve 12.min zradil domácího gólmana první dotek, dal si míč daleko od nohy, čehož využil rychlonohý Klauz a střelou do prázdné brány otevřel skóre utkání 0:1. Cca po půlhodině hry jsme měli několik příležitostí po sérii rohových kopů, ale bez gólového efektu.

Hned v úvodu druhého poločasu poslal Pešta krásnou přihrávku Klauzovi, který postupoval z levé strany sám na gólmana, ale příbramský brankář jeho střelu vyrazil na roh. V 53.min jsme chybnou rozehrávkou sami nabídli domácím velkou šanci, ale Drážek včasným vyběhnutím akci zlikvidoval. Chvilinku poté chyboval domácí stoper, který uklouzl a nabídl nám tutovou šanci, ale Pešta pálil pouze do tyče. V samotném závěru jsme šli do rychlého přečíslení dva na jednoho, ale Roman Vojkůvka nezvládl přihrávku na volného Peterku, a tak se na výsledku 0:1 už nic nezměnilo.

Utkání hodnotil trenér Jaroslav Tesař: „první poločas jsme odehráli přesně tak, jak jsme si řekli v kabině, a i když jsme dali šťastný gól po chybě domácího gólmana, tak jsme tam měli ještě několik dobrých příležitostí. Náš výkon v prvním poločase byl jeden z nejlepších, co jsem tady v Nespekách a myslím, že jsme tím soupeře docela zaskočili, a nedovolili mu žádnou výraznější šanci.

Bohužel v závěru poločasu si způsobil svalové zranění Fimba, což mělo dopad i na náš výkon ve druhé půli, která již nebyla z naší strany tak aktivní, ale naproti tomu jsme hráli velmi zodpovědně, obětavě a organizovaně a zápas zaslouženě dotáhli do vítězného konce. Možná, že kdybychom v prvním poločase přidali druhý gól, tak se zápas dohrával ve větší pohodě, ale i tak jsem s naším výkonem velmi spokojen.“

Sestřih zajímavých událostí z utkání Spartak Příbram – Nespeky:

záznam celého utkání Spartak Příbram – Nespeky najdete zde: