A-tým: SK Polaban Nymburk – TJ Nespeky 1:1 (1:0)

Těžko říci, zdali bude s výsledkem 1:1 někdo spokojený. V prvním poločase byli lepší domácí a zaslouženě vedli 1:0. Naopak ve druhé půli se role otočily a blíže k vítězství měly hostující Nespeky. Konečný výsledek je asi spravedlivý, ale předpokládám, že z něj nemá radost ani jeden tým. V úvodu zápasu byl soupeř aktivní především po své pravé straně, z čehož dokázal vytěžit několik rohů, či volných přímých kopů. Řada těchto standardních situací byla velmi nebezpečná a můžeme být rádi, že některé neskončily gólem.

Ve 20.min došlo po jednom z tvrdých osobních soubojů ke zranění našeho hráče Marka Večery, který zápas nedohrál a musel být vystřídán. O tři minuty později předvedl další nebezpečný zákrok domácí hráč Nepovím, a myslím, že může být za žlutou kartu celkem rád.

Jediný gól první půle padl ve 29.min z kopačky právě Luboše Nepovíma. Zpočátku to vůbec nevypadalo na nebezpečnou akci, měli jsme tam čtyři obránce na dva útočníky navíc v dobrém obranném postavení, přesto souhra chyb, nedůrazu a dávání si přednosti způsobily, že se soupeř ujal vedení 1:0. Naše jediná šance přišla až v samotném závěru první půle. Na pravé straně se kolem obránce uvolnil Kučaba a ideálně našel před brankou volného Maršouna. Ten bohužel nasměroval míč přímo do prostoru, kde stál domácí gólman, který se blýskl parádním zákrokem a udržel tak pro svůj tým poločasové vedení 1:0.

Druhý poločas byl již plně v naší režii, a myslím, že jsme měli dostatek příležitostí k tomu, abychom výsledek zápasu otočili. Když pominu několik standardních situací, které lítaly těsně okolo nymburské branky, tak asi největší šanci spálil v 54.min Pepa Petlička. Opět si skvělý reflexivní zákrok připsal domácí gólman Bogdan Petrovič. Hezkou fotbalovou akci sehráli naši hráči v 69.min. Vše začalo u stopera Braného, dále se zapojili Bredler, Pešta, Klauz a zakončující Komárek vyrovnal na 1:1.  Toho času remízový výsledek a mohly oba týmy strhnou na svou stranu. V 70. min k tomu měli blíže domácí, když střídající Petr Hobík si v souboji rameno na rameno poradil s naším Klauzem a doslat se tak do gólové šance, nicméně Drážka nepřekonal. Naopak v 78.min mohly o zisku tří bodů rozhodnout Nespeky. Drobné zaváhání gólmana nedokázal potrestat Petlička, který trefil pouze boční sít zcela odkryté branky.

Z Nymburka, který se nachází nedaleko dna soutěžní tabulky si odvážíme jeden bod za remízu 1:1.

Hodnocení utkání očima našeho soupeře:

 

Trenér Polabanu Lukáš Vlk: Bod je pro nás málo a nic neřeší


Video sestřih utkání najdete zde
: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/3/27/37791.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/3/27/206070.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: