A-tým: TJ Nespeky – FK Komárov 3:0 (2:0)

Tak do třetice už to vyšlo!!! První dvě vzájemná utkání s Komárovem jsme sice prohráli, ale vstup do nové sezóny nám vyšel na jedničku. Soupeře jsme téměř do šancí nepouštěli, naopak v útoku jsme byli poměrně produktivní a tři naše šance proměnili. V prvním poločase se trefil Míla Klauz a Josef Petlička, a ve druhé půli, po skvělé kombinaci na jeden dotek, rozhodl o konečném výsledku Lukáš Maršoun. Nespeky tak v prvním utkání Ondrášovky KP zvítězily nad Komárovem 3:0.

Začátek utkání byl opatrný bez výraznějších šancí na obou stranách. Až ve 23.min přišla první velká chvíle Jonáše Makovce, který je jedním z nováčků v našem týmu. Nejprve si dobře zpracoval dlouhou přihrávku a pak nasměroval svůj přízemní centr do toho nebezpečného prostoru mezi obranu a brankáře, kde se skvěle prosadil Klauz a krásným gólem otevřel skóre – 1:0. Bezprostředně po prvním gólu jsme měli ještě dvě velké příležitosti, ale v obou případech byl úspěšnější hostující gólman, který obě střely vyrazil na roh. Ve 36.min měl dobrou příležitost Petlička, který po rohovém kopu pohotově vystřelil, ale bohužel trefil jen obránce hostujícího týmu. V závěru poločasu si soupeř vypracoval tři příležitosti, kdy mohl vstřelit vyrovnávací gól. Nejprve ve 38.min střílel Daniel Nový jen do boční sítě, o minutu později mohl skórovat hlavou urostlý Vaníček, ale mířil jen do prostoru našeho gólmana, a ve 41.min opět nebezpečně střílel Daniel Nový, ale ani tentokrát branku netrefil. A tak se opět potvrdila stará známa pravda „nedáš – dostaneš“ Ve 42.min ukázal svou silnou stránku Míla Klauz, nejprve se prosadil po pravé straně, navedl míč do vápna a pak skvělou finální přihrávkou našel na zadní tyči Petličku, který zvýšil na 2:0.

I druhý poločas pro nás začal velmi dobře. Hned po dvou minutách předvedli parádní akci Kučaba – Petlička. Kůča prostrčil krásně balón za obranu, a Petla ho placírkou uklidil přesně na zadní tyč. Bohužel gólovou radost jim pokazil odmávaný, a následně i odpískaný ofsajd. Ovšem tam největší lahůdka v podobě krásného gólu nás teprve čekala. V 70.min si pohrál Michal Kučaba s obranou hostů, a poté patičkou přihrál Makovcovi. Ten z první poslal centr na zadní tyč, tam ho Petla z „voleje“ vrátil před bránu a Maršoun opět z první uklidil na konečných 3:0. Soupeř si ve druhé půli vypracoval pouze jedno nebezpečné zakončení, když v 65.min střílel z velké dálky kapitán Michal Pužík a Drážek musel jeho střelu vyrážet na roh. V závěru zápasu mohli navýšit skóre ještě střídající hráči. Nejprve nebezpečně pálil z velké dálky Petr Mikolanda, gólman jeho střelu pouze vyrazil k nohám Fimby, ten sice obešel ležícího gólmana, ale střelu do odkryté brány mu na poslední chvíli zablokoval obránce Vaníček. První utkání nové sezóny tak Nespeky zvládly a na „domácím“ hřišti v Poříčí nad Sázavou porazily silný Komárov 3:0.

Zápis o utkání zde:

 

Videosestřih utkání Nespeky – Komárov najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2020/8/22/32616.mp4 nebo zde: https://youtu.be/z5TztymF9c8  

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVod/2020/8/22/189807uu4628.mp4

Foto ze zápasu najdete zde: