Nespeky – Hostomice

Nespeky navlékly devátý korálek na vítěznou nit

Nespeky – Devátý korálek na vítěznou nit navázali fotbalisté Nespek v I. A třídě, skupiny A, když těsně porazili Hostomice, hrající o záchranu. Pokud ve středu 29. března zvládnou vítězně dohrávku v Zavidově, dostanou se na úroveň prvních Všenor.

NESPEKY – HOSTOMICE 2:1

Hosté se v Nespekách na začátku představili ve velmi dobrém světle, ale ve vyrovnaném poločase měli více šancí domácí, avšak gólovou radost jim překazil brankář Kadeřábek, jenž si poradil s navštívenkami Krejzy, D. Pešty a Kruhliaka, Vojkůvka hlavičkoval těsně vedle šibenice branky hostů. A tak mohli jít do vedení v závěru poločasu Hostomičtí, ale volej osamoceného Rybáka těsně minul nespeckou branku.

Ve druhém poločase přidali domácí na rychlosti a bojovnosti a po hodině hry se ujali vedení po pěkné akci a zakončení Kruhliaka -0:1. Za osm minut nejlepší hráč na hřišti David Pešta zvýšil po individuální akci na 2:0. Jenže hosté nerezignovali a v 74. minutě snížili hlavičkou Bábíčka. Domácí si ale devátou výhru za sebou nenechali vzít, navíc jí mohl navýšit Vojkůvka, ale hlavičku mu zlikvidoval brankář.

„Potvrdilo se, že Hostomice jsou kvalitní. Zápas jsme nezačali dobře, hosté byli na míči a měli čtvrthodiny optickou převahu. Přesto poločas skončil bez branek, když jsme neproměnili tři šance. Do druhého poločasu jsme nastoupili s větším elánem a byli odměněni dvěma góly po pěkných akcích. Myslel jsem si že, je rozhodnuto, ale opak byl pravdou, dostali jsme laciný gól a strachovali se o výhru. Vítězství jsme si ale zasloužili a body chceme potvrdit ve středu v Zavidově,“ popsal zápas trenér Nespek Jiří Maršoun.

Branky: 60. Kruhliak, 68. D. Pešta – 74. Bábíček. Rozhodčí: Hlavnička. Poločas: 0:0.

Nespeky: Šilhavý – Krejza, Konopiský, Burian, Urban (46. Krejčík), Kruhliak (72. Pohořelý), Vojkůvka, D. Pešta, Jasz, V. Pešta, Maršoun.

PAVEL DRNEC
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/nespeky-navlekly-devaty-koralek-na-viteznou-nit-20170325.html