A-tým: Kutná Hora – TJ Nespeky 2:3 (0:1)


Pátá Kutná Hora hostila šesté Nespeky, přímý souboj o páté místo zvládli lépe naši hráči. Po prvním poločase jsme zaslouženě vedli, když jedinou branku vstřelil Míla Klauz. Ve druhém poločase byli naopak lepší domácí, kteří sice od 60.min prohrávali 0:2, ale pak po gólech v 67. a 82.min vyrovnali na 2:2. Vítězný gól vstřelil v 89.min Marek Večera. V 97.min měli domácí velikou šanci na vyrovnání, ale Venca Drážek nás podržel a rozhodčí utkání následně ukončil.

Hodnocení utkání převzato z Benešovského deníku:

Zlatý zásah Večery pojistil Drážek

Kutná Hora – Nespeky ve fotbalovém krajském přeboru chytily velkou formu. vypadá to, že tým je dobře trénovaný, protože v době, kdy soupeři z různých důvodů s formou bojují, Nespečtí sbírají úspěch za úspěchem. Naposledy vyhráli 3:2 v Kutné Hoře, byť tam přišli o dvougólový náskok. Kutnohorské naděje smetl Marek Večera v 89. minutě.

V prvním poločase byli aktivnější hosté, jejich první šance v podobě hlavičky ale skončila zákrokem jednoho z domácích obránců. Druhá šance hostů skončila i díky odrazu balonu těsně před nohou mimo. Do jedné z příležitostí Kutné Hory se dostal Kulhánek, jeho přízemní střela z vápna šla ale přímo doprostřed brány. Nervy trenérovi z Nespek udělala hostující obrana, když si hráči několikrát po sobě hlavičkovali ve velkém vápně, až se k míči naštěstí dostal  brankář Drážek.

Po standardní situaci dali hosté branku, neradovali se ale příliš dlouho, hlavičkující hráč stál v ofsajdu. Hosté poté měli další možnost, nejdřív to vypadalo, že brankář Malý balon v klidu pokryje, míč mu ale vypadl a hostující útočník pálil vedle. Na druhé straně hlavičkoval nebezpečně k tyči Kacafírek, rozhodčí však odpískal postavení mimo hru. Hosté se nakonec dočkali, v pětatřicáté minutě si na centr počkal Klauz, který překonal Malého – 0:1.

Hosté ve druhém poločase navázali na první dějství, nejdříve vyzkoušeli Malého pozornost přízemní střelou. Z další šance se z brejku dostali až před bránu domácích, a Pešta pokořil Malého podruhé. V následujících minutách byli aktivnější domácí, po dobré přihrávce se do šance dostal Franc, jeho pokus ale skončil neúspěchem. V sedmašedesáté minutě dával stoper dlouhý balon na Hradílka, ten hlavou přihrál Kulhánkovi, který střelou do odkryté brány snížil. Další šanci měl Wolf z přímého kopu, ale mířil těsně nad nespeckou bránu. Nakonec přišlo vyrovnání v 82. minutě, kdy sklepl Cimr ve vápně Hradílkovi, který střelou o břevno vyrovnal.

Stav 2:2 platil sedm minut, než se hlavou na zadní tyči prosadil po centru nikým nehlídaný Večera. protože v závěru Cimra skvěle vychytal brankář Drážek, utkání skončilo výhrou Nespek, které svého soka přeskočily v tabulce.

Kutná Hora – Nespeky 2:3 (0:1). Branky: 67. Kulhánek, 82. Hradílek – 35. Klauz, 60. Pešta, 89. Večer.

Nespeky: Drážek – Večera, Krejza, Braný, Burian, Kukač, Klauz (92. Maršoun), Pešta (94. Hamajda), Konopiský, Kučaba (80. Peterka), Mikolanda.


Sestřih zajímavých událostí z utkání Kutná Hora – Nespeky:

záznam celého utkání Kutná Hora – Nespeky najdete zde: