A-tým: SK Újezd Praha 4 – TJ Nespeky 1:2 (0:1)

Překvapivý, ale o to krásnější výsledek přivezlo naše áčko ze sobotního utkání v Újezdě na Praze 4. Je pravda, že z hlediska gólových šancí a nebezpečných situací před brankou, dominovalo jen jedno mužstvo, ale na druhou stranu, my jsme soupeře jednoznačně předčili v efektivitě a proměňování šancí. Od úvodních minut létaly do našeho vápna centrované míče, kdy každá taková situace byla velmi nebezpečná.

Ovšem proměňování šancí se domácím hráčům nedařilo. Naproti tomu se ve 27.min dostal k centru Lukáš Maršoun, míč si ve vápně zpracoval Martin Turek a střelou na zadní tyč otevřel gólový účet – 0:1.

Podobným způsobem probíhal i druhý poločas. Domácí nás hned od začátku zatlačili na vlastní polovinu a opakovaně ohrožovali naši branku. V 64.min použili jednu ze svých účinných zbraní, a to jsou dlouhé auty, které na malém hřišti v Újezdě létají hodně daleko. Ovšem odražený míč získal Ondřej Hamada, posunul ho dopředu na rozběhnutého Turka, a ten své sólo zakončil gólem na 0:2.

V 72.min si ale poradil domácí hráč Patrik Tomaides se třemi našimi obránci, a jeho přesný centr uklidil na přední tyči do brány Pěnkava a bylo to 1:2. O pár minut později bylo ještě hůř. Brankář Pettík špatně odhadl velikost svého pokutového území, zahrál rukou mimo vápno, za což byl následně vyloučen. Zbývajících 13 minut jsme tak dohrávali v početní nevýhodě. I když to byly nervy až do konce, tak to naši hráči zvládli a z Újezdu vezou velmi cenné tři body.

 

Hodnocení zápasu, zdroj:

Nadějné vyhlídky pro Nespeky. Po výhře na Újezdě jsou definitivně zpět

Stíhací jízda fotbalistů Nespek pokračuje. Podzimní otloukánek a nováček se na jaře pořádně otřepal a získal už jedenáct bodů. Poslední tři přidal na hřišti pražského Újezdu, kde vyhrál 2:1 a definitivně se zapojil do bojů o záchranu.

Nespeky mají na jaře zatím parádní formu. K jejímu potvrzení ale potřebovali jediné, zvítězit venku. Dočkali se na jedenáctý pokus, když vyhráli na hřišti pražského Újezdu. „Věděli jsme, že nás bude čekat těžké utkání plné souboj, hrálo se na menším hřišti, umělé trávě,“ podotkl předseda Petr Králíček.

Domácí měli víc ze hry a od začátku Nespeky zatlačily. Hostům tak v každém poločase vyšla jedna akce, když se v obou případech se trefil Turek, a odváželi si tři body. „Tohle dělá velké hráče, že z první maximálně druhé šance dají gól. Při druhém gólu si v situaci také perfektně poradil. Zápas byl v jeho režii. Ještě byl na něj možná penaltový zákrok,“ mínil Králíček.

Nespeky tak poprvé v sezoně přivezli zvenku všechny tři body, i když za ně zaplatili daň v podobě vyloučení brankáře Pettíka, který v 72. minutě zahrál rukou mimo vápno a za svůj počin viděl červenou karu.

„Tři body z Újezdu jsou nádherné, i když jsme dohrávali o deseti. Nechápu, za co nám vyloučili brankáře. Za mě nesmyslné vyloučení. Kdyby byl přímý kop a žlutá karta, tak za mě v pořádku. Na druhou stranu se tým neskutečně semkl a dodal si sílu do dalších bojů,“ komentoval Králíček.

Nespeky jsou tak definitivně zpět a ke zbytku sezony mají nadějné vyhlídky. S 19 body na kontě ztrácí jen dva a třináctou rezervu Admiry, kterou by rády přeskočily v dalším důležitém domácím utkání s Českým Brodem.

„V nějakém užším kontaktu už asi jsme. Naděje už byla před sezonou. Věřili jsme tomu, že se pokusíme docvaknout na týmy před námi. Ve hře je stále 27 bodů, takže zbytek sezony bude ještě hodně těžký,“ uzavřel Králíček.


Branky
: 73. Pěnkava – 28. a 65. Turek.

ŽK: 2:3.

ČK: 0:1.

Rozhodčí: Depeš – Jansa, Beneš.

Diváci: 105.


Nespeky
: Pettík – Melichar, Toyin, Klauz (75. Čaloun), Šmejkal, Turek, Pešta, Hudec, Randa (80. Frýdl), Maršoun (88. Sniščuk), Hamada.

Video sestřih utkání najdete zde:  http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2024/4/13/44704.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2024/4/13/231653qj.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: