A-tým: TJ Nespeky – SK Štětí 1:1 (0:0)

S výsledkem, a s bodovým ziskem s lídrem tabulky určitě panuje v Nespekách spokojenost. Nicméně další pozitiva hledám těžko. Pro diváka to byl zápas z té kategorie méně zajímavých. Bohužel často vídaný jev v českém fotbale je neustále polehávání, říkání si o faul, časté přerušování hry, zdržování, a jiné nešvary, které fotbalu jen ubližují. Nemohu se zbavit dojmu, že dnes nám obě mužstva ukázala více z této části „umění“, než aby jeden či druhý tým předvedl líbivý fotbal. Pokud se můj názor liší od většiny fanoušků, tak se za to upřímně omlouvám, ale dnes to nebyl fotbal, na který bych chtěl dlouhodobě chodit.

První poločas skončil bezbrankovou remízou a není se čemu divit. My jsme branku soupeře v podstatě neohrozili, a soupeř, který si sice nějaké polo šance vytvořil, tak zase branku netrefil. Logickým vyústěním byl poločasový výsledek 0:0

Ve druhém poločase se už přeci jen něco zajímavého odehrálo. Ve 49.min se po rohovém kopu snadno odpoutal od našeho hráče hostují Pokorný, a bylo štěstí, že hlavou netrefil bránu. V 57.min jsme zahrávali standartní situaci, nicméně centrovaný míč získali hosté a z rychlého protiútoku vstřelil Alberovský úvodní branku utkání – 0:1. Vyrovnávacího gólu jsme se dočkali v 75.minutě. Pepa Petlička vyhrál hlavičkový souboj, který svedl se dvěma protihráči a okamžitě se vydal k brance soupeře. Teo Máca mu chytrou patičkou připravil míč a Petlička krásným gólem vyrovnal na 1:1. Ve čtvrté minutě nastavení nás podržel gólman Drážek, neboť hostující Neumann tvrdě zakončoval na přední tyč, ale náš gólman si s jeho nebezpečnou střelou poradil.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/10275730

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2023/8/26/43053.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2023/8/26/221173.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

 

Hodnocení utkání viz Benešovský Deník: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-divize/nespeky-doma-podruhe-remizovaly-cenny-bod-s-lidrem-trefil-petlicka-20230826.html

Nespeky doma podruhé remizovaly. Cenný bod s lídrem trefil Petlička

Fotbalisté Nespek i na druhý pokus uhráli v divizi doma remízu. Tentokrát je však bod cenný, neboť před vlastním publikem dotlačili zápas se Štětím k výsledku 1:1. Hosté přijeli coby lídr tabulky a byli posledním stoprocentním týmem v divizi. Na půdě nováčka se dostali i do vedení, nicméně domácí ukázali svou sílu a opět ukázali, že na svém pažitu jsou odolní. Čtvrt hodiny před koncem trefil plichtu Petlička.

Nespeky se musely obejít v souboji s prvním týmem tabulky doposud s jediným střelcem v divizi Turkem, který dostal v minulém utkání s Ostrovem červenou kartu. I proto v utkání s lídrem směrem dopředu moc toho nevymyslely. V prvním poločase chyběla domácím překvapivá přihrávka, rychlý brejk či jiné zaskočení. Na druhé straně Štětí bylo do útoku rovněž bez nápadu a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Favorit zápasu udeřil až po přestávce. Po chybě ve středu hřiště přišel rychlý brejk, který zakončil tvrdou ranou na bližší tyč Alberovský. Brankář Drážek byl bez šance. Štětí ale po vedoucí brance překvapivě vypadlo z role. Místo dominance přišlo vzepření Nespek, které využily toho, že hosté jsou v obraně zranitelní a Petlička přízemní ranou srovnal na 1:1.

Do toho jsme šli s tím, že chceme vyhrát, zlomit to. Doma se nám vždycky dařilo. Podle průběhu toho zápasu bod bereme. Remíza je zasloužená. Oba dva poločasy byly vyrovnané,“ mínil střelec domácí branky Josef Petlička.

Nespeky se tak naladily na nadcházející úterní utkání s Jihlavou v rámci MOL Cupu, kterou přivítají doma. Soupeři z Vysočiny daly zprávu, že se hodlají o výsledek porvat. „Snad remíza se Štětím do nás nalije trošku sebevědomí, které nám se Štětím scházelo. Snad nám ten bod pomůže. Konfrontace s druhou ligou. Jihlava je o dvě soutěže výš, my jsme k tomu navíc nováček. Půjdeme se tam poprat, uvidíme na co to bude stačit,“ vzhlížel Petlička k nadcházejícímu pohárovému zápasu.

Nespeky: Drážek – Melichar, Hronek, Toyin, Máca, Bredler (69. Klauz), Skalický, Pešta, Petlička, Maršoun (86. Randa), Čaloun (34. Rosenvald).

Branky: 75. Petlička – 58. Alberovský.
Rozhodčí: Vojáček – Maiello, Štípek.
Diváci: 242.