U15: FK Vinoř – TJ Nespeky 8:0 (5:0, 2:0, 1:0)

V polovině srpna dětem skončily „fotbalové prázdniny“ a opět se roztáčí ten kolotoč pravidelných tréninků a zápasů. První přípravný zápas jsme sehráli s fotbalovým klubem FK Vinoř, který je toho času na herním soustředění v Chotýšanech. Je pravda, že se nám zápas po té herní stránce příliš nepovedl. Očekávání jsme měli rozhodně vyšší, ale výsledkově jsme zápas vůbec nezvládli.

Zápas se hrál 3x 30 minut, na velké hřiště v klasickém počtu 10+1. Nejméně povedená byla ta první třetina. Z naší strany tam byl přehnaný respekt, obava a strach z chyb, hráči nechtěli míč a z toho pramenily ztráty, které soupeř gólově trestal. Navíc góly, které jsme dostaly, byly z té kategorie hodně laciných. Postupně jsme ale některé věci zlepšili, a i když to rozhodně nebylo ideální, tak v závěru ten rozdíl už nebyl tak velký.

Na druhou stranu je třeba vidět i pozitiva. Zápas byl fyzicky extrémně náročný a hráči v tomto ohledu rozhodně nezklamali. Ba naopak, někteří podali velmi dobrý výkon. Věřím, že máme dost času na to, abychom zlepšili to, co se nám dnes nedařilo, a určitě přijdou zápasy, které nám dají více radosti.