A-tým: FK Ostrov – TJ Nespeky 4:1 (1:1)

Třetí utkání v divizi, druhé venkovní, a opět výsledek vyzněl daleko lépe pro soupeře. Naše áčko prohrálo v Ostrově vysoko 4:1. Vstup do utkání se nám vůbec nepovedl, již ve 2.min jsme prohráli několik osobních soubojů po sobě a ostrovský Milan Novotný vstřelil úvodní branku utkání – 1:0. Krátce poté mohl vyrovnat Matěj Rosenvald, ale ve vyložené šanci trefil pouze břevno. O chvilku později střílel Jarda Snishchuk, ale ani jeho střela v brance neskončila. Přesto se nám v závěru poločasu podařilo vyrovnat. Martin Turek možná centroval, možná střílel, každopádně jeho střela z velkého úhlu skončila v brance a bylo to 1:1.

Bohužel ani druhý poločas pro nás nezačal zrovna ideálně. Po pěti odehraných minutách jsme byli opět nedůslední a domácí šli po individuální akci Kostky do vedení 2:1. Pravděpodobně klíčový moment se odehrál v 54., resp. v 55.minutě. Nejprve posoudil hlavní arbitr souboj našeho Turka jako nedovolený, a navíc mu za podražení udělil žlutou kartu. Krátce poté se pískalo ještě jednou, hráč Turek nesouhlasil s verdiktem rozhodčího, a zakopnutý balon znamenal druhou žlutou kartu a předčasný konec pro našeho klíčového hráče.

Soupeř početní výhodu využil v 74., a v 79.min, když se prosadili stejní hráči jako u prvního a druhého gólu. Domácí tak v utkání zvítězili 4:1, a náš tým se tak propadl na 14.místo soutěžní tabulky.

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2023/8/19/43007.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2023/8/19/221167.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

 

Hodnocení utkání očima našeho soupeře: zdroj https://www.facebook.com/fkostrov

FK Ostrov – Nespeky 4:1 (1:1)
Branky: Novotný 2, Kostka 2
Sestava: Vaněček – Janda, Nutsu(85.Toth), Řehák, Dušek(76.Mestl)- Bursík(76.Šupík), Hackl(81.Machek), Matoušek, Nýber(81.Gabriel), Kostka- Novotný
Hodnocení Trenéra Karla Tichoty:
„Úvod utkání nám vyšel výborně a hned ve druhé minutě jsme šli do vedení. Vzápětí nás od vyrovnání zachránilo břevno. Nadále jsme byli aktivnějším týmem, ale nedokázali jsme přidat druhou branku. Před odchodem do kabin hosté šťastnou brankou vyrovnali. I začátek druhého poločasu nám vyšel a šli jsme opět do vedení. Závěr utkání nám ulehčila nedisciplinovanost hostujícího hráče, který se nechal vyloučit. Přidali jsme ještě dvě branky a zaslouženě vyhráli. Musím kluky pochválit, jak utkání ve velkém vedru a po dvou nepovedených vystoupeních zvládli. Radost mi také udělal návrat na hřiště Vojty Machka, který se vrátil po zranění“.

Bitvu nováčků pro Ostrov. Nespeky po vyloučení Turka marně dotahovaly

Podruhé vyjeli ven a opět přijeli domů s výpraskem a tentokrát i červenou kartou. Fotbalisté Nespek prohráli na půdě karlovarského Ostrova vysoko 1:4. Po většinu druhého poločasu navíc museli dohrávat o deseti, když se po dvou žlutých kartách musel ze hřiště pakovat doposud jediný střelec týmu Martin Turek.

Bitva nováčků vyzněla pro Ostrov, který se po návratu na divizní mapu radoval z premiérového bodového přísunu. O čtyři góly domácích se rovnoměrně rozdělili Novotný a Kostka. Hostům sice dal naději v úvodním dějství Turek. Poté, co se ale nechal v 56. minutě vyloučit si už Západočeši utkání pohlídali.

„Úvod utkání nám vyšel výborně a hned ve druhé minutě jsme šli do vedení,“ chválil si ostrovský trenér Karel Tichota úspěšný vstup do duelu. Než však Ostrov pořádně vstřebal euforii z úvodní branky, tak Nespeky mohly vyrovnat. Ve slibných příležitostech ale ztroskotaly na brankáři Vaněčkovi. Dočkali se až v závěru prvního poločasu, když Turek centrem překvapil domácího gólmana.

Ostrov měl lepší vstup i do druhé půle. Kostka mu vrátil vedení zpět, navíc o chvíli později přišel zřejmě zlomový moment celého utkání. Turek během minuty viděl dvě žluté karty a byl vyloučen. Nejprve dostal první napomenutí ha podražení soupeře a následně přišlo druhé, trochu zbytečné, když zdržoval hru a odkopl míč od místa přestupku. Domácí přesilovku využili dokonale a Novotný s Kostkou přidali každý po jedné brance.

Branky: 2. a 74. Novotný, 51.a 79. Kostka – 39. Turek.
Rozhodčí: Havel
ŽK: 0:5
ČK: 0:1
Diváci: 128