A-tým: Sparta Kutná Hora – TJ Nespeky 2:3 (0:1)

Patnáctiletý Rosenvald zářil, Nespeky díky němu loupily v Kutné Hoře. Povedený vstup do nové sezony prožili fotbalisté Nespek. Pod vedením nového hlavního trenéra Milana Knížka vybojovali první body do tabulky za výhru 3:2. Velký podíl na tom měl Matěj Rosenvald, který brzy oslaví šestnácté narozeniny.

Na úvod krajského přeboru cestovali fotbalisté Nespek za zápasem na půdu soupeře. V sobotu dopoledne se představili v Kutné Hoře. „Myslím si, že jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli,“ poznamenal asistent Nespek Petr Králíček.

Premiéru jako hrom prožil v dresu Nespek teprve patnáctiletý Matěj Rosenvald. Dokázal se prosadit ve 40. a 53. minutě. „Touto cestu bych mu rád pogratuloval k výbornému výkonu. Hodně nám pomohl především v první části zápasu,“ okomentoval počínání mladíka Králíček.

Domácí se dokázali prosadit až v 69. Minutě, kdy uspěl Libor Křelina. O čtyři minuty později měly Nespeky možnost pokutového kopu. „Tuším, že penaltě předcházelo podražení Jana Kukače, ale ze střídačky jsem neměl příliš dobrý výhled na tuto situaci,“ vrátil se k penaltě Králíček. Z puntíku se nemýlil Lukáš Hronek.

V závěru zápasu Kutná Hora snížila, prosadil se Jakub Nekvida a bylo zaděláno na drama. „Nějaké závary soupeř měl, hra byla hodně rozkouskovaná. Podařilo se nám utkání dotáhnout do vítězného konce,“ pochvaloval si Králíček a pokračoval. „Chtěl bych klukům poděkovat za solidní výkon. Přál bych si, abychom v tomto výkonu pokračovali,“ uzavřel Králíček po utkání v Kutné Hoře, který Nespeky vyhrály 3:2.

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-kraj/foto-patnactilety-rosenvald-zaril-nespeky-diky-nemu-loupily-v-kutne-hore-2022081.html

Více foto ze zápasu najdete zde:

 

Video sestřih utkání najdete zde:

 

Zápis o utkání najdete zde: