B-tým: SK Xaverov H.Počernice – TJ Nespeky B 8:6 (5:2)

První přátelské utkání béčka v tomto roce skončilo hokejovým výsledkem
Pondělní podvečer se stal dnem, kdy se naše rezerva po 119 dnech opět sešla v kabině před zápasem. Na hřišti Xaverova v Horních Počernicích, kde vyrůstají mladí talenti Slavie Praha, se měla utkat s místní starou gardou v prvním ze tří přátelských utkání před startem jarní části okresního přeboru.

Trenér Novotný do nominace povolal i dvě posily z nespecké staré gardy – Fleischhanse a Vrkoslava – a další tři veteráni Myslivec, Bejbl a Pohořelý byli na podzim stálými členy základní sestavy, takže jsme se protivníkovi mohli směle rovnat. Na začátku a během celého zápasu ale bylo znát, že pro většinu našich hráčů to byl první kontakt s míčem a kopanou v tomto roce, což se nedalo říct o našem soupeři, který ve svém středu disponoval zkušenými a první ligou prověřenými fotbalisty. Dominovali zejména Karel Piták s Daliborem Slezákem, kteří v nejvyšší soutěži nasbírali 527 startů. I když jsme se ujali vedení, tak jsme postupem času ztráceli půdu pod nohama a vlastními chybami a nepřesnostmi nabídli domácím možnost brejků, které zakončovali velmi přesvědčivě. Naše béčko trpělo hlavně lacinými ztrátami na vlastní polovině a těsně před prvním poločasem prohrávalo už 5:1, než snížil po úniku Vojkůvka.

Do druhé půle jsme ale vstoupili jako „vyměnění“ a dvěma slepenými góly Luďka Rubliče jsme do 49.minuty snížili na rozdíl jedné branky. I když domácí stále hrozili precizními kombinacemi a krátkými narážečkami, tak jsme se domácím dokázali vyrovnat a měli míč více na svých kopačkách, z čeho deset minut před koncem pramenil nerozhodný stav 6:6. Pak ale z brejku vstřelil rozdílový gól Slezák a následně domácí další brankou odskočili do dvoubrankového vedení. Zápas ještě mohl zdramatizovat Pohořelý, ale penaltu oproti svým zvyklostem zahrál po levé ruce brankáře Sůvy, který jeho úmysl vystihl a míč vyrazil na roh. První utkání jarní sezóny jsme tedy prohráli divokým hokejovým výsledkem 8:6. Další příležitost budeme mít v neděli 13. března ve Voticích, kde se utkáme s Vrchotovými Janovicemi.

Sestava: Židlík – Vrkoslav, Bejbl, Myslivec st., Matyášek, L. Rublič, Kadeřábek P., Presl, Pohořelý, Vojkůvka, Fleischhans, Myslivec ml., Novotný ml.,