A-tým: TJ Nespeky – Sokol Kolovraty 2:2 (1:2)

Generálku na jarní část letošní sezóny sehrálo áčko v Benešově proti čtvrtému týmu Pražského přeboru Sokolu Kolovraty. Přestože to bylo výsledkově nejpovedenější utkání, tak si netroufám tvrdit, že v hlavách realizačního týmu, hráčů, resp. fanoušků, panuje nějaká přehnaná spokojenost. Ani na tento poslední přípravný zápas jsme nebyli zdaleka kompletní. Chyběli nejméně čtyři hráči, a z osobních důvodů i trenér mužstva Jarda Tesař.

Za relativně dobrým výsledkem stojí solidní výkon našich gólmanů, především Venci Drážka, který odchytal větší část zápasu, a dále poměrně vysoká efektivita při zahrávání standardních situací. Všechny naše šance, které jsme si v zápase vytvořili, byly právě ze standardek. V 5.min jsme šli do vedení gólem z penalty, kterou proměnil Martin Burian, a pak jsme tam měli ještě dvě příležitosti. Tu první neproměnil Pešta ve 27.min, když po rohovém kopu zakončoval hlavou těsně vedle. V podstatě totožnou šanci měl v závěru poločasu i Maršoun, ale i on mířil hlavou vedle. Naproti tomu soupeř byl velmi silný v přechodové fázi, kdy po zisku míče přecházel ve velkém počtu hráčů do rychlých protiútoků a velmi často si vytvářel přečíslení před naší brankou. V 10.min zakončoval soupeř po přihrávce z levé strany defacto do prázdné brány – 1:1. O sedm minut později jsme na půli ztratili míč, a soupeř šel do přečíslení čtyři na dva. O gólu nás zachránil skvělý zákrok gólmana Drážka. Ve 28.min už to ale hostům vyšlo. Útočná akce se tentokrát valila z levé strany, gólman zřejmě počítal se zpětnou přihrávkou před branku, ale kolovratský útočník se prosadil střelou na přední tyč – 1:2.

V rozmezí mezi 30 a 35 min zlikvidoval náš gólman tři obrovské šance soupeře, který se po přečíslení dostával úplně sám před našeho gólmana. Pokud bychom po prvním poločase prohrávali 1:5, tak by se nikdo nemohl divit.

Ve druhém poločase se hra vyrovnala. Soupeř již nebyl tak nebezpečný směrem dopředu, ale bohužel ani my jsme si ze hry žádnou vyloženou šanci nevytvořili. V 55.min zahrával Maršoun volný přímý kop, a velmi povedenou střelou přes zeď vyrovnal na 2:2. O chvilku později zahrával Maršoun ještě jedenu standardku, ale ta změnu skóre nepřinesla. V závěrečných 20-ti minutách měli hosté tři šance, tu největší spálil v 70.min, když dlouhé sólo z poloviny hřiště zlikvidoval gólman Drážek. Parádním zákrokem se představil i náš druhý gólman Židlík, který v 83.min vyrazil štiplavou střelu na roh.

Výsledek 2:2 s kvalitním soupeřem se už sice nezměnil, nicméně hra opět ukázala, že trenéři mají na čem pracovat a prostor ke zlepšení je opravdu veliký. Následující týden čeká naše áčko první mistrovské utkání na hřišti třetích Klíčan. Tak hodně štěstí!


Sestava:
Drážek V. – Pešta D., Hronek L., Burian M., Konopiský A. – Petlička J., Maršoun L., Bredler J., Kučaba M., Klauz M. – Vojkůvka R.

Střídali: Židlík D., Pešta Vl., Jíša A.;

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8205808