U15: Nespeky/Poříčí – SK Rapid Plzeň 4:0 (0:0)

Po delší době konečně dobrý pocit z fotbalu. Na zápas jsme měli nakonec 13 hráčů, počasí nám vyšlo skvěle, žádný sníh, žádný mráz, žádný vítr, … Navíc naše hra se postupně zlepšovala, a jako bonus vysoké vítězství 4:0 nad silným soupeřem z Plzně. To je samozřejmě ta lepší stránka dnešního hodnocení. Na druhou stranu nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá.

Stejně jako ve všech předešlých zápasech, tak i tentokrát se celá příprava točila kolem nedostatku hráčů. V sobotu odpoledne už jsem uvažoval i o variantě, že na zápas prostě neodjedeme. V šesti lidech se fotbal opravdu hrát nedá. Nakonec stejně zvítězil ten pocit zodpovědnosti, neboť zrušit soupeři zápas to je až to poslední krajní řešení. Opět jsem oslovil spřátelené kluby, a tentokrát jsem měl štěstí. Z Kunic mi trenéři dovolili oslovit hráče, které jsem před časem trénoval. Tři ze čtyř oslovených kluků mi řeklo ano. Navíc na Praze východ skončily jarní prázdniny, a další pomoc tak přišla z Hrusic. Suma sumárum na nedělní zápas jsme měli dokonce dva hráče na střídání.

A nyní k hodnocení samotného zápasu. První poločas byl poměrně vyrovnaný. Naše hra byla z počátku taková nervózní a neurovnaná, vždyť většina hráčů spolu nikdy nehrála. Naopak soupeř byl o něco fotbalovější. Nicméně rozdílovým hráčem byl určitě Dan Hanzalius (roč.2006), který dokázal podržet míč, obejít soupeře, či vymyslet a realizovat nějakou chytrou přihrávku. A byl to právě Dan, který se dostal nejméně do dvou šancí, ale ty v prvním poločase ještě neproměnil.

Postupně se naše hra zlepšovala, a naopak soupeři začínaly docházet síly, vždyť na rozdíl od nás hrál druhé utkání v řadě. První vyloženou šanci měl soupeř, ale parádním zákrokem se blýskl „náš“ gólman Adam Hajný, který vyrazil míč na roh. Krátce poté se do gólové šance dostal Hanzalius a bylo to 1:0. O chvíli později předvedl parádní zákrok i plzeňský gólman, když reflexivním zákrokem vyrazil míč mimo branku. Na 2:0 zvýšil opět Hanzalius, který využil svou výšku a po rohovém kopu se prosadil hlavou. Na 3:0 zvyšoval Lukáš Matula, a v závěru utkání pečetil vítězství Karlos na konečných 4:0.

Možná si někdo řekne, jak můžeme mít z tohoto vítězství radost, když polovina hráčů působí někde jinde, ale mě těší, že s těmito cizími hráči roste i výkon našich kluků.  Viditelné zlepšení je patrné např. u Kuby Hromase, Jirky Jedličky, velmi dobře zahráli i Dominik Lindner. Pevně věřím, že i přes problémy, které každý týden řešíme, bude tento turnaj pro nás přínosný.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8155835