U15: ZL Nespeky/Poříčí – Spartak Hrdlořezy 2:4 (1:1)

Ani druhé utkání zimní ligy nám příliš radosti neudělalo. Opět jsme skládali mužstvo horko těžko, ale to už je asi osud celé zimní přípravy. Bohužel, toto je obrázek našeho aktuálního rozpoložení, a nedá se moc předpokládat, že by se to do dalších zápasů nějak výrazně zlepšilo. Tentokrát jsme hráli proti soupeři, který na turnaji patří k těm mladším. Z tohoto důvodu jsme nechtěli doplňovat kádr našimi staršími hráči ročníku 2006, ale uvítali jsme pomoc mladších dětí, kteří u nás normálně nepůsobí.

Zápas pro nás nezačal úplně špatně, úvodní minuty se hrály převážně na soupeřově polovině, ale naší hře chyběla větší kvalita, a tak jsme se bohužel do žádných vyložených šancí nedostávali. Ovšem větší problém jsem viděl v samotné rozehrávce od brankáře, a od obránců. Tam se nám absolutně nedařilo, což mělo negativní vliv na celý náš herní projev. Po jedné z našich individuálních chyb se soupeř dostal poměrně lacino do vedení 0:1. Ještě do poločasu se nám ale podařilo vyrovnat, po asistenci Karla Hrušky se prosadil nejstarší hráč našeho týmu Vojta Bubník. Poločasové skóre tak čítalo 1:1.

Ve druhém poločase se nám konečně podařila akce po pravé straně, kdy Dominik Krygel nachystal gólovou přihrávku pro Kubu Maříka, a ten otočil vývoj skóre na naši stranu – 2:1. Nutno přiznat, že soupeř si byl vědom naší silnější pravé strany a hodně útočných akcí nám pokazil ještě dříve, než jsme si nějakou šanci vytvořili. Bohužel zápas rozhodly fatální chyby v naší defenzivě, kdy jsme soupeře několikrát pustili do sólového úniku. Soupeř všechny své šance chladnokrevně proměnil, a nakonec zaslouženě zvítězil 4:2. Snad se z nepovedeného utkání dokážeme poučit a v následujících zápasech si užijeme více fotbalové radosti.

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/8081289