U15: ZL Olympia D.Břežany – Nespeky/Poříčí 2:2 (1:1)

Starší žáci zahájili 5.ledna zimní přípravu a zatím jsou pocity tak trochu smíšené. Podzimní část nám vyšla nad očekávání dobře, stabilizoval se hráčský kádr, vytvořila se solidní parta, kluci poctivě trénovali a odměnou nám bylo devět vyhraných zápasů a průběžné vedení v soutěžní tabulce. Bohužel hráči dostali celý prosinec volno, a po pěti týdnech je situace diametrálně odlišná. Množí se informace o tom, kdo všechno v mužstvu končí a společně a s nejrůznějšími omluvenkami je výsledek takový, že trénuje jen hrstka hráčů. Samozřejmě, že není možné dělat předčasné závěry, ale chuti do další práci to rozhodně nepřidá.

Nicméně už 9.ledna jsme hráli první utkání zimní ligy a poskládat kádr, který by nastoupil proti týmu SK Olympie Dolní Břežany byl téměř nereálný. Myšlenka, že náš tým doplníme z kategorie mladších žáků vzal brzy za své, neboť zájem hráčů byl v podstatě nulový a nutit, anebo přemlouvat hráče ke sportu je proti mému přesvědčení. Naštěstí pravidla zimní ligy umožňují start až pěti hráčů ročníku 2006, a i když jsem neměl v plánu tuto možnost využít, tak nakonec jsem byl rád, že nás dva starší hráči doplnili a my mohli zápas odehrát, byť v početní nevýhodě.

A nyní už k samotnému zápasu. Pravda je, že tady už jsou mé pocity daleko příjemnější. Sice jsme na zasněžené umělé trávě nepředvedli kdoví jaký výkon, a musím přiznat, že soupeř byl z hlediska fotbalového projevu o něco málo lepší, ale s tím, co předvedli naši kluci jsem z větší části spokojen.  Hlavní cíl celé zimní ligy je mých očích kondiční příprava. Chci, abychom toho hodně naběhali, a to se v prvním zápase povedlo. Z tohoto pohledu nemám hráčům co vytknout. Početní nevýhoda jednoho hráče v poli nebyla vůbec vidět. Naopak mile mě překvapili např. Jirka Jedlička, anebo Tomáš Vošický, kteří se pohybovali velmi dobře. Stabilně dobré výkony potvrdili po stranách Kuba Mařík, anebo Dominik Krygel. Ve středu hřiště jsme se naopak mohli spolehnout na solidní výkon Adama s Kristiánem, kteří naší hře dodávali fotbalovost. Samotný výsledek pro mě není až tak důležitý, přesto si myslím, že jsme měli ke třem bodům blíž. V zápase jsme dvakrát vedli. První gól vstřelil do prázdné branky Jirka Jedlička, když mu gólovou přihrávku nachystal rychlonohý Dominik Krygel.  Poté soupeř vyrovnal. Ve druhém poločase vrátil našemu týmu vedení Tomáš Vošický, když využil dlouhého výhozu od našeho brankáře.  Následně jsme si vypracovali několik vyložených šancí, ale trefili jsme pouze tyč, anebo břevno. V jednom případě se nám nepodařilo trefit zcela odkrytou a prázdnou branku. Pravda je, že i soupeř měl své dvě velké šance, když např. zahrával dvakrát pokutový kop, ale obě penalty Ondra Morávek chytil. Soupeř nakonec v závěru zápasu vyrovnal na konečných, a zřejmě zasloužených, 2:2.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/8058842