U11: Nespeky/Poříčí – Vrchotovy Janovice 6:8 (1:5)

Starší přípravka odehrála ve Čt 28.10 v den Státního svátku své jedenácté utkání této sezóny. Na domácím hřišti v Nespekách jsme tentokrát hostili Vrchotovy Janovice. Bohužel, z našeho úzkého kádru se pro toto utkání omluvili Ríša Pekař, Vojta Jano (oba pro nemoc), Šimon Hájek, Beny Wagner a Matěj Coufal (všichni z rodinných důvodů – školní prázdniny). Všech pět hráčů je z ročníku 2011 a bylo to tak velké oslabení, že jsme vůbec nevěděli, zdali utkání odehrajeme. Nakonec se to podařilo. „Pět statečných“ doplnila ještě Monča Provazníková, která sice věkem patří do mladších žáků, ale soupeř nám její start dovolil.

Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře, dávali jsme si přednost, moc se nám nechtělo do osobních soubojů, k tomu jsme dělali hodně individuálních chyb, a tak není divu, že soupeř začal střílet góly a za necelých 20 minut jsme prohrávali 0:5. Pak se nám povedl jeden rychlý protiútok, kdy všem utekla Maťula Kačírková a těsně před poločasem snížila na 1:5.

Ve druhém poločase se nám povedlo vstřelit nějaký ten gól ze standardních situací (jeden z penalty, a další dva ze střední vzdálenosti), a najednou byla vidět na dětech větší chuť a možná jsme to byli právě my, kdo měl ve druhé půli mírně navrch.  Sice se nám nepovedlo výsledek otočit, ale i tak můžeme být s naší hrou spokojeni. Stejně jako v Krhanicích, tak i tentokrát jsem měl radost z výkonu Máry Krejčíka a Maťuly Kačírkové. Pokud by všichni ostatní hráli s takovou chutí a s takovou bojovností jako oni, tak by naše výsledky byly výrazně lepší. Naopak trošku za očekáváním zůstali ti „služebně nejstarší“. Přiznám se, že na ně mám trošku vyšší nároky než na ostatní, ale oba kluci jak Matyáš, tak Honzík určitě neukázali vše, co umí.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7787841