A-tým: TJ Nespeky – SK Lhota 1:0 (1:0)

Áčko po dvou prohrách v řadě nutně potřebovalo vyhrát. V tabulce pravdy máme -5 bodů, a případná ztráta by nás řadila mezi čtyři nejslabší týmy krajského přeboru, a to by se dohánělo velmi složitě. Zápas jsme výsledkově zvládli a 14.tým tabulky jsme porazili 1:0. Přesto bylo na náladě, která panovala v Nespekách po skončení utkání zřejmé, že jsme chtěli víc a že je rozhodně co zlepšovat.

V prvním poločase jsme se sice častěji dostávali do zakončení, ale šancí, které bychom mohli počítat jako gólové bylo pomálu. Za zmínku stojí situace z 25.min, kdy Kučaba poslal chytrou přihrávku za obranu soupeře, kam si nabíhali dva naši hráči. Bohužel řešení této akce nebylo ideální, a nakonec střelu Jindry Dobřanského hosté zablokovali. Ovšem o dvě minuty později se v rohu hřiště prosadil Kučaba a poslal přesný centr před branku. V hlavičkovém souboji měl mezi hostujícím Čermákem a naším Fimbou výrazně navrch nigerijský rodák hájící barvy Nespek a hlavou otevřel skóre – 1:0. Hosté měli taky několik nadějných příležitostí, ale finální fázi řešili snad ještě hůře než my, a tak naši branku nijak výrazně neohrozili.

Ani druhý poločas nepřinesl žádnou zásadní změnu v kvalitě zakončení obou týmů. Jediný rozdíl byl v tom, že přibylo nebezpečných akcí soupeře. V 57.min se dostal ke střele hostující Ondřej Čermák, tečovanou střelou dokonce překonal našeho gólmana, ale na brankové čáře zachránil situaci Bredler, a míč směřující do branky vyhlavičkoval na roh. V 66.min jsme mohli přidat pojistku v podobě druhého gólu, ale postupně selhali jak Fimba, tak následně i Lukáš Maršoun. S přibývajícím časem rostla nervozita, na našich hráčích byla patrná obava o výsledek, mimo to přibylo nedovolených zákroků a s tím i počet žlutých karet.   V 67.min si vysloužil ŽK Jindra Dobřanský za faul na Frantu Sedláčka, a o pár desítek vteřin později se provinil nesportovním chováním, kdy dle hlavního rozhodčího úmyslně zdržoval rozehrání volného přímého kopu. Po druhé žluté kartě byl vyloučen. Hosté si okamžitě vytvořili herní převahu a nastěhovali se na naši obrannou polovinu. Jenže v 74.min uviděl za faul žlutou kartu i hostující Neumann, a stejně tak jako náš hráč i on si krátce na to vysloužil druhou žlutou kartu za nesportovní chování, tentokrát se jednalo o kritiku rozhodčího. Zápas se tak dohrával deset na deset. Závěrečná čtvrthodina už nic fotbalového nenabídla a tak zápas skončil hubeným, ale důležitým vítězstvím našeho týmu.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7721800

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2021/10/9/36512.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVod/2021/10/9/204177.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: