U19: Nespeky/Pyšely – Bystřice 3:2 (1:1)

Do dnešního zápasu jsme vstupovali s četnými absencemi. Na druhé straně však měl náš soupeř k dispozici pouze deset hráčů. Hra nabrala brzy podobu, která přetrvávala po téměř celou dobu utkání. Míč snad v 80 procentech času na našich kopačkách, dobývání obranného valu Bystřice a ojedinělé rychlé kontry hostů. V prvním poločase se nám příliš často překonat obranu soupeře nedařilo. Výrazná územní převaha mnoho šancí nepřinášela.

Chybělo nám více pohybu, lepší zpracování a přihrávky postrádaly více přesnosti. Dobrou efektivitu ukázala Bystřice, první dotažený rychlý útok, při kterém jsme nezachytili náběh na zpětnou přihrávku, skončil v 13. minutě vstřelenou brankou. Na obrazu hry se nic zásadního nezměnilo a náš tlak v 20. minutě střelou do protipohybu brankáře zúročil Filip Kordík a vyrovnal. Přes několik zajímavých možností jsme další branku do poločasu nepřidali a v kabině bylo o čem povídat.

Po přestávce jsme náš herní projev zlepšili a v rychlém sledu jsme si připravovali brankové příležitosti. Koncovka však byla špatná a jedna střela za druhou mířila nad břevno. To Bystřici stačila zase jediná příležitost – přímý kop – a v 50. minutě šla opět do vedení. V minutě 59. konečně někdo z našich hráčů sklopil mířidla. Lukáš Bareš tvrdě vypálil z hranice pokutového území a vyrovnal na 2:2. Chvilku před tím se akorát dostal na hrací plochu Ondra Svoboda, který nebyl pro dnešní zápas k dispozici od začátku. V 67. minutě se proměněným pokutovým kopem po faulu v šestnáctce zapsal také mezi střelce a otočil stav utkání na 3:2. Přes řadu dalších příležitostí jsme náš náskok nezvýšili a Bystřice tak byla do poslední minuty ve hře o body. Naše obrana však pracovala jistě a s přehledem. Hosty do žádné větší šance nepustila. Míč jsme v závěru drželi jen s malými přestávkami na svých kopačkách a utkání jsme nakonec docela bezpečně dovedli do vítězného konce.

Sestava: Dušan Židlík – Adam Lukeš, Šimon Doležal, Pavel Šiňor, Honza Myslivec – Pepa Jára, Lukáš Bareš, Adam Kulhavý, Patrik Kulhavý, David Müller – Filip Kordík, střídající: Jakub Ebenstreit, Mikuláš Čížek, Ondra Svoboda

TD