B-tým: Sokol Přestavlky – TJ Nespeky B 3:2 (1:0)

V So 12.9 odehrálo béčko další zápas, který si za rámeček asi nedá. Po fotbalové stránce to žádná bída nebyla, ba naopak. Na rozdíl od soupeře jsme si dokázali vytvořit velké množství brankových příležitostí, ale máme problém s jejich proměňováním. Bohužel nás trápí disciplína. Ve čtvrtém utkání již pátá ČK. V 71.min byl stav nerozhodný 1:1, následně byl vyloučen Hamajda a soupeř svou krátkou přesilovku využil a vyhrál 3:2. V samotném závěru byl ještě za hrubé nesportovní chování vyloučen Tomáš Rosenvald.

Za celý první poločas měl soupeř čtyři šance, dvě si vypracoval sám, a další dvě jsme mu připravili sami. Hned v samotném úvodu jsme soupeři darovali penaltu. Sérii našich chyb hasil až Hamajda, který ve vápně podrazil Benáka, ale naštěstí Pohůnek pokutový kop neproměnil. Soupeř si vypracoval dvě šance, ve 35.min hlavičkoval Mikulanda a ve 44.min střílel Benák, ale ani jeden z nich branku netrefil. A tak jediný gól prvního poločasu padl po našem nedorozumění, když v poslední minutě ve snaze hrát „malou domu“ jsme si dali vlastní gól. Naproti tomu, my jsme si v prvním poločase vypracovali nejméně pět gólových šancí, ale ani jednu jsme neproměnili. V 6. a 18.min měl velkou šanci Olin Sosnovec, v 16.min střílel z gólové pozice vysoko nad Roman Vojkůvka a ve 26. a 40.minutě své příležitosti neproměnil ani Jonáš Makovec. První poločas jsme tak prohráli 1:0.

V úvodních 20-ti minutách druhého poločasu jsme měli výraznou herní převahu a vytvořili jsme si nejméně šest gólových příležitostí. Hned ve 46.min se po pravé straně prosadil Pešta, přihrál na zadní tyč Vojkůvkovi, ale ten branku netrefil. Ve 49.min nebezpečně střílel z hranice vápna Ondra Matyášek, ale také těsně nad. V 54.min se domácí Přestavlky dopustily faulu, rozhodčí ponechal výhodu a následně se před domácím gólmanem objevili sami Roman Vojkůvka a Jonáš Makovec, ale ani z této tutovky nic nebylo. Až v 55.min vyústil náš tlak vyrovnávací brankou. Po faulu na Peštu jsme zahrávali volný přímí kop a Makovec hlavou vyrovnal na 1:1. V 56. měl ještě šanci Vojkůvka a v 65.min Matyášek, ale oba hráči své zakončení technicky nezvládli, a branku netrefili. Do 70.min neměl soupeř jedinou šanci, a v tu dobu by si na ně asi málokdo vsadil. Ovšem v 71.min obdržel Štěpán Hamajda druhou žlutou kartu, první za nesportovní chování a druhou za faul a byl ze hřiště vyloučen. Obraz hry se následně velmi rychle změnil. Krátce poté se Aleš Benák prosadil středem hřiště a po individuální akci dostal Přestavlky opět do vedení – 2:1. O čtyři minuty později kopal soupeř roh, odražený míč se dostal k Michalu Kačírkovi, který z dálky vystřelil a tečovaná střela skončila nešťastně v naší síti – 3:1. Kontaktní gól přišel až v 89.min, hezkou akci Davida Pešty gólman sice vyrazil na tyč, ale z následné dorážky snížil na 3:2 střídající Petr Kadeřábek. Z fotbalové stránky to bylo vše, bohužel černou kaňku na tomto utkání udělal Tomáš Rosenvald v poslední 90.minutě, který nezvládl své emoce a byl za nesportovní chování vyloučen. Samotné vyloučení mělo dohru ještě po skončení zápasu, kdy dle zápisu o utkání Tomáš fyzicky napadl hlavního rozhodčího a výsledkem je disciplinární trest v délce trvání více než jeden rok zákazu činnosti.

Zápis o utkání najdete zde:

 

Více foto ze zápasu Přestavlky – Nespeky B najdete zde: