B-tým: SK Poříčí B – TJ Nespeky B 5:9 (2:2)

Divácky zajímavé utkání sehrálo naše béčko v neděli 2.8.2020 v Poříčí. Domácí hráči v utkání sice třikrát vedli, ale ve druhém poločase přišel hustý a vytrvalý déšť a to více svědčilo našim borcům. Gólově se „utrhl ze řetězu“ Roman Vojkůvka, který dal pět gólů a velmi hlasitě mu sekundoval Tomáš Rosenvald, který přidal další tři branky. Mezi střelce se také zapsal Ondra Matyášek. V Poříčí jsme tak vyhráli vysoko 9:5.

 

Úvodních 13 vteřin jsme jasně drželi míč, dobře jsme kombinovali, až náhle jsme o něj přišli a v 15 sekundě utkání jsme prohrávali 1:0. O chvilku později mohlo být ještě hůř. Soupeř šel do přečíslení dva sami na gólmana, ale naštěstí si nepohlídali ofsajdové postavení a tak branka nemohla platit. Poté si oba týmy vytvořily po třech velkých šancích, a je až s podivem, že se skóre neměnilo. Až ve 36.min se ke své „husarskému“ kousku nadechl nestárnoucí Jarda Myslivec. Na své obranné polovině vybojoval míč, rychlým sprintem ho vyvezl na útočnou polovinu, tam si ho narazil s o generaci mladším spoluhráčem a tandemovou zabíhačkou se dostal až k centru z křídelního prostoru. Jeho cílený pas přesně dopadl na kopačku Romana Vojkůvky, a vyrovnávací gól byl na světě 1:1. Do konce poločasu zbývalo cca 5 min, Martin Pohořelý kopal roh, posadil ho přesně na hlavu Ondry Matyáška a ten nebezpečně zakončil. Parádním zákrokem se blýskl poříčský gólman Tomáš Tichovský, jenž míč vyrazil a o 15 vteřin později se na druhé straně radoval Pavel Samko ml., který gólově zakončil rychlý protiútok 2:1. Do kabin se přesto odcházelo za nerozhodného stavu. Tomáš Rosenvald si převzal přihrávku ve středovém kruhu, udělal s míčem pár rychlých kroků a z dobrých 25 metrů poslal nechytatelnou střelu k levé tyči 2:2.

Druhý poločas byl velmi bohatý na góly, za 40 minut jich padlo hned deset, jinými slovo v průměru každé čtyři minuty gól. Nejprve se trefil poříčský útočník Lamin, ale velmi rychle vyrovnal Vojkůvka, který dostal skvělou přihrávku od Tomáše Rosenvalda 3:3. V 58.min vykopával od své branky Honza Hýbek, Vojkůvka si jen narazil míč s Preslem a pak svým třetím gólem otočil vývoj utkání a poprvé poslal náš tým do vedení – vedeme 4:3.  V 63.minutě pálil opět Vojkůvka, gólman Poříčí tentokrát neudržel jeho štiplavou střelu, která mu nešťastně propadla do branky 5:3. Pak sice Radek Lebeda snížil na rozdíl jedné branky, ale Rosenvald další střelou z dálky zvýšil už na 6:4. V 70.min završil svůj hattrick právě Tomáš Rosenvald, který se tentokrát trefil z blízka, když na mokrém terénu prostřelil bezmocného gólmana. Chyba v rozehrávce pak stála Poříčí další gól, když do prázdné branky zakončoval Ondra Matyášek. 8:4 V posledních pěti minutách se oba týmy prosadily ještě jednou a gólový účet se tak zastavil na stavu 9:5 ve prospěch hostujícího týmu.

Video setřih z utkání Poříčí B – Nespeky B najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2020/8/2/32366.mp4

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVod/2020/8/2/191317uu4572.mp4

Další foto ze zápasu najdete zde: