B-tým: Červený Újezd – TJ Nespeky B 1:7 (0:3)

Na závěr sezóny jsme sehráli přátelské utkání v krásném sportovním areálu v Červeném Újezdě u Rudné. Domácí v uplynulé sezóně skončili na 4.místě III.třídy na OFS Praha západ, ale svou sílu už v minulosti ukázali, když např. v roce 2018 dokázali zvítězit na turnaji OÚ v Nespekách. Tentokrát byl průběh jednoznačný a náš tým doplněný o dva hráče A-mužstva zvítězil vysoko 7:1

 

 

Gólový účet otevřel již po pár minutách Maršoun, který se trefil nezvykle hlavou. Pak své velké šance neproměnili Maršoun a Pešta, kteří měli možnost běžet sami na soupeřovu branku a neprosadil se ani Roman Vojkůvka, který mohl dorazit střelu Hamajdy. Přesto po půlhodině hry se z těžké pozice „z voleje“ trefil Roman Vojkůvka a na 3:0 zvýšil pět minut před koncem poločasu David Pešta.

Ve druhé poločase byl domácí tým již značně unavený a v horkém počasí se již evidentně těšil na závěrečný hvizd. My jsme opět neproměnili několik šancí, tu největší asi zazdil Lukáš Maršoun, který zpětnou přihrávku Klauze namířil pouze do domácího gólmana. Přesto jsme v posledních dvaceti minutách přidali další čtyři góly a zápas jednoznačně ovládli. Na 4:0 zvyšoval Maršoun a světe div se, Lukáš se trefil opět hlavou. Pátý gól přidal Roman Vojkůvka a na 6:0 upravil Pešta, který své sólo dovedl až „do kuchyně“. V 82.min vstřelili domácí čestný úspěch a snížili na rozdíl pěti branek, ale závěrečné slovo měl čtyři minuty před koncem mladý Lukáš Novotný, který uzavřel na konečných 7:1 pro naše barvy.

 

Poslední přípravné utkání krátce zhodnotil i Petr Novotný, trenér B-týmu Nespek: „Poslední utkání v této sezóně bylo pro mě i pro kluky pohodové. Po deseti minutách jsem věděl, že domácí mužstvo moc nebezpečné není. Kdybychom proměnili další šance, tak by naše vítězství bylo ještě vyšší.

Jsem rád, že do utkání nastoupil po dlouhé době Pavel Rublič ml. a Adam Jíša a doufám, že do fotbalu dostanou znovu chuť a do nadcházející sezóny se zapojí do týmu. B tým začne přípravu na novou sezónu na konci července. První přípravný zápas nás čeká 2.8 v Poříčí nad Sázavou. 

Všem přeji hezké léto a doufám, že příští sezóna proběhne bez větších komplikací a nebude se opakovat letošní jaro, kdy se fotbal hrát nedal. 

 

více foto ze zápasu najdete zde: