A-tým: TJ Nespeky – SK Votice 3:3 (2:0)

Opatření proti šíření koronaviru se pomalu rozvolňují, a tak v sobotu 30.5.2020 mohlo áčko sehrát v Nespekách přípravné utkání s účastníkem 1.A tř. SK Voticemi. První půli měly herní převahu domácí Nespeky a po gólech Kučaby a Voráčka jsme vedli 2:0. Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a v závěru se dočkaly i zaslouženého vyrovnání na 3:3.

Již ve 3.min si šikovně navedl míč Michal Kučaba a střelou na bližší tyč otevřel skóre 1:0. O čtvrt hodiny později to mohlo být o dva góly. Situaci dva na jednoho jsme sice zakončily, ale gólman vyrazil střelu Daniela Hudce na roh. Nový hráč v našem týmu Hudec měl o chvilku později další velkou šanci, ale jeho sólo zlikvidoval gólman Votic. Skóre se měnilo až v závěru poločasu a opět u toho byl aktivní Hudec. Svým napadáním donutil soupeře k chybě a pak přihrál před branku, kde Voráček do prázdné brány zvýšil na 2:0. Ještě do půle se o zakončení z dálky pokusili Večera a ještě jedno sólo měl Hudec, ale na výsledku se už nic nezměnilo. Hosté naší branku ohrozili pouze třikrát, vždy to bylo po střele ze střední vzdálenosti, ale první dva pokusy Drážek vyrazil a poslední chytil.

Do druhého poločasu udělal trenér Tesař jednu změnu, ze hřiště stáhl Hudce a Konopiského a na jejich místa poslal Peterku s Rosenvaldem. Ve druhé půli byli již hosté aktivnější a v 58.min se dočkali kontaktního gólu, když z penalty snížili na 2:1. V 65.min proběhlo další dvojité střídání, hřiště opustili Kučaba s Voráčkem a nahradili je Vojkůvka s Martinem Kačírkem. Právě druhému jmenovanému stačili pouhé tři minuty na to, aby se zapsal mezi střelce. Po přihrávce Večery hezkým gólem zvýšil na 3:1.  Postupně se na hřiště dostali ještě mladý gólman Židlík a Hamajda, který nahradil Klauze. Přestože hosté v samotném závěru dvěma góly vyrovnali na 3:3, tak byl to právě mladý gólman Židlík, který se blýskl několika pěknými zákroky a nejméně ve dvou případech soupeře vychytal v tutové šanci. Přípravný zápas tak skončil nerozhodným výsledkem 3:3

Sestava: Drážek V. – Pešta D., Braný L., Komárek O., Konopiský A. – Večera M., Maršoun L. – Klauz M., Kučaba M., Hudec D. – Voráček M.

Střídali: Peterka S., Vojkůvka R., Hamajda Š., Kačírek M., Židlík D., Rosenvald T.

více foto ze zápasu Nespeky Votice najdete zde: