A-tým: FK Komárov – TJ Nespeky 2:0 (1:0)

První březnovou sobotu vstoupilo áčko do jarní části mistrovské soutěže a na půdě čtvrtého Komárova nedokázalo bodovat a prohrálo 2:0. V první půli byl soupeř výrazně lepší a stav 1:0 byl pro nás poměrně milosrdný. Ve druhé půli se role otočily, soupeř přestal běhat a vyrovnání vyselo na vlásku. Bohužel v 88.min přidali domácí pojistku v podobě druhého gólu a o vítězi bylo rozhodnuto.

 

 

První poločas rozhodně neprobíhal v duchu, který bychom si všichni přáli. Nutno přiznat, že domácí hráči byli o poznání lepší, a na rozdíl od nás si vytvářeli gólové šance. Naštěstí gólově se dokázali prosadit pouze jednou, a tak byl zápas dlouho otevřený. Již v 5.min měl soupeř tutovku, po centru Tomáše Srpa zakončoval z malého vápna domácí Mojd, ale Drážek reflexivním zákrokem vykopl míč mimo branku. Ještě větší šanci měl o pár minut později Šubrt, ale naštěstí pro nás z dobré pozice netrefil. V 19.min se domácí opět prosadili z křídelního prostoru a po zpětné přihrávce zakončoval Srp, ale jeho nebezpečná střela byla sražena na roh. Ovšem z následného rohového kopu už domácí skórovali. Na centrovaný míč si naskočil Vaníček a hlavou otevřel skóre – 1:0. Ještě do přestávky měli domácí další velkou šanci. Ve 30 .min vyběhl náš gólman Drážek daleko ze své branky a zablokoval útočnou šanci Tomáš Srpa, jenže míč se odrazil k Michalu Pužíkovi, který naštěstí z dálky netrefil prázdnou bránu. Poločasové skóre tak čítalo 1:0 pro domácí.

Druhý poločas byl již o něčem jiném. Domácí přestali běhat, naši kluci ucítili šanci a brzy získali mírnou herní převahu. Po většinu druhé půle jsme byli lepší, ale bohužel jsme naši převahu nedokázali gólově zúročit. Nejblíže ke gólu jsme měli v 58. a v 76. minutě. V prvním případě unikal po pravé straně Míla Klauz, ale nepřihrál tak, aby Pepa Petlička mohl skórovat. Ve druhém případě se jednalo o standardní situaci, kdy nedaleko hranice velkého vápna byl faulován Petlička, a rýsovala se nadějná příležitost v podobě volného přímého kopu. Ale ani tentokrát jsme se vyrovnání nedočkali. V závěru utkání stáhl trenér hru pouze na tři obránce a na hřiště poslal dalšího útočníka. Dvě minuty před koncem soupeř z ojedinělé šance přidal druhý gól a definitivně tak rozhodl o svém vítězství – 2:0.

Zápas zhodnotil i trenér TJ Nespeky Jarda Tesař: „Začali jsme bojácně a soupeř byl lepší na míči. My jsme se snažili zahustit střed hřiště, abychom nepustili moc do hry Mojdla, který jim tvoří hru, proto Luboš Braný hrál přímo na něj. Myslím, že tento záměr nám vyšel. Bohužel z našich chyb a z chybné rozehrávky jsme soupeře dostávali do šancí. Soupeř se většinou prosazoval po naší levé straně, kdy to zatáhl a dával to před bránu pod sebe. Naštěstí tyto šance nevyžili. Gól jsme dostali po standardce, na které jsme se připravovali. Bohužel jsme nezachytili náběh Vaníčka a ten to trefil pěkně a prohrávali jsme. První půle vyzněla jasně pro domácí. Druhý poločas už byl z naší strany lepší, byli jsme aktivnější, bohužel když už jsme nějaké náznaky šancí vytvořili, tak jsme je nedotáhli. Největší šance byl ten tresňák z hranice vápna, to měl být gól a pak mohl jít Peterka sám na gólmana, ale špatně si převzal balon a nic z toho nebylo. V závěru jsme to vzadu stáhli na tři obránce a poslali do hry druhého útočníka, ale gól jsme stejně nedali, ta druhá branka kterou jsme dostali už nic neřešila.“

Více foto ze zápasu Komárov – Nespeky najdete zde: