A-tým: SK Benešov – TJ Nespeky 2:0 (1:0)


Doposud nejvydařenější přípravné utkání odehráli naši hráči v pátek 7.února proti třetiligovému týmu SK Benešov. Soupeř sice zaslouženě zvítězil 2:0, přesto naši hráči předvedli velmi dobrý výkon a kvalitnímu soupeři byli důstojným soupeřem.

O zaslouženém vítězství Benešova není pochyb, od začátku byli lepší, podstatně déle drželi míč, kombinovali a snažili se ohrozit naší branku. Naproti tomu naši hráči hodně běhali, neustále se posouvali a vyplňovali ty správné prostory, což vedlo k tomu, že Benešov zas tak moc nebezpečných zakončení neměl. V podstatě to nejnebezpečnější, co si za celou první půli vytvořil, byla jedna štiplavá střela z 25.minuty, která ale mířila vedle. A potom únik Tomáše Mezsarose, který se ve 32.min prosadil po levé straně a pak z úhlu prostřelil našeho gólmana. Tato zdánlivě nenápadná akce znamenala vedení Benešova 1:0. Ale i Nespeky měli několik situací, kde ke gólu nebylo daleko. Ve 20.min jsme zahrávali VPK, který nebezpečně prosvištěl kolem zadní tyče. V závěru měl blízko k vyrovnání Petlička, ale benešovský gólman se blýskl parádním zákrokem a vyrazil míč na roh. Vyrovnat se nepovedlo ani ve 41.min Klauzovi, který potřeboval o trošku více času, než mu zadáci Benešova dopřáli.

Do druhého poločasu vyměnil Benešov takřka celou jedenáctku. Herní převaha se ještě znásobila. Útoky byly rychlejší a přímočařejší a k vidění bylo daleko více zakončení. Přesto se výsledek dlouho neměnil. Až v 70 min jsme byli příliš důrazní ve svém pokutovém území, a rozhodčí posoudil vražení do soupeře jako nedovolené, a Zdeněk Vrňák z nařízené penalty zvýšil na 2:0. My jsme ve druhé půli moc šancí neměli, za zmínku stojí snad jen střela Kučaby z 56 minuty, ale tu gólman vyrazil. Konečný výsledek 2:0 byl pro nás poměrně sympatický.

Sestava TJ Nespeky: Drážek V. –Komárek O., Burian M., Krejza T., Varkoček A. – Pešta D., Maršoun L., Braný L., Klauz M.–Petlička J., Kučaba M.

Střídali: Židlík D., Peterka S., Konopiský A.

Sestava SK Benešov: Rotbauer N., Lupač A., Vosáhlo J., Filip D., Ježdík V., Engelmann V., Vosáhlo O., Mezsaros T., Krasnyanyk I., Turek M., Dufek L., Kalod R., Sklenička M., Tomek M., Vrňák Z., Srp P., Brokeš O., Krunert M., Kratochvíl K., Tetour D.;