U19: Sokol Maršovice – TJ Nespeky 1:9 (0:4)


Dorostenci poprvé v sezóně nastoupili se svým gólmanem Honzou Křížem a poprvé v sezóně vyhráli. A nebylo to ledajaké vítězství, v Maršovicích vyhráli vysoko 9:1. Gólově se nejvíce dařilo Šimonu Boušovi a Adamu Kulhavému, kteří dohromady nastříleli sedm branek. Minimálně do zítra se tak naši hráči odlepili ode dna soutěžní tabulky.

V posledním mistrovském zápase letošního podzimu jsme poprvé nastoupili s klasickým brankářem. K dispozici jsme zároveň měli kompletní základní kostru týmu a najednou jsme místo pro dosavadní průběh sezóny typické nešťastné prohry vysoko zvítězili. Začátek zápasu hraného ve vytrvalém dešti moc krásy nepobral. Na bahnitém terénu míč často měnil majitele. V naší útočné hře bylo hodně nepřesností. Na druhou stranu směrem dozadu jsme fungovali velmi dobře. Zodpovědnou hrou s vysoko vysunutou zadní řadou jsme vystavovali domácí do jednoho ofsajdu za druhým. Jediná trochu nebezpečnější situace před naší brankou v úvodních minutách byla střela ze střední vzdálenosti, s kterou si Honza Kříž poradil. Na druhé straně hřiště udeřilo hned z první povedené akce, kdy se do zakončení dostal Adam Kulhavý a nemýlil se. V 7. minutě jsme se tak ujali vedení. V dalším průběhu prvního poločasu pokračovala marná snaha týmu Maršovic/Neveklova o vytvoření si příležitosti ke vstřelení branky. Domácí jsme nepustili téměř k ničemu nebezpečnému. Směrem dopředu jsme sice produkovali stále dost zbytečných nepřesností, ale na rozdíl od našeho soupeře se nám občas nějaká akce povedla. Po jedné takové byl v pokutovém území faulován Filip Kordík a Adam Kulhavý v 33. minutě z penalty spolehlivě zvýšil naše vedení. Dnes patrně rozhodující faktor, v kterém jsme výrazně předčili domácí, kvalitu v blízkosti vlastní i soupeřovy branky, demonstroval Lukáš Bareš, když vlétl do pokutového území jako velká voda, dostal se k odraženému míči jako první a pěknou střelou do horního rohu branky dal náš třetí gól. Ve 40. minutě prošel domácí obranou Šimon Bouša a vedli jsme o čtyři branky. Navíc za další dvě minuty šel celek Maršovic/Neveklova do deseti, protože jeden z jeho hráčů neudržel nervy na uzdě a uviděl červenou kartu.

Na začátku druhé půle se domácí snažili ještě s výsledkem něco udělat. Ovšem naše obranná činnost byla nadále kvalitní a na dostřel se hráči Maršovic/Neveklova dostávali jen výjimečně. Jakmile se nám podařilo překonat úspěšně střed hřiště, těžce jsme zaměstnávali soupeřovu obranu, která si nejednou nevěděla rady s šikovností našich hráčů. V 52. minutě potvrdil svou dobrou kopací techniku Adam Kulhavý a z přímého kopu přidal náš pátý gól. Velkou šanci na snížení měli následně i domácí. Jenže v brance jsme dnes měli Honzu Kříže, který zneškodnil i penaltu. Po tečované střele z větší vzdálenosti tým Maršovic/Neveklova sice nakonec snížil, ale netrvalo dlouho a k zahrání přímého kopu se v 70. minutě postavil Vojta Gryc a svou pumelicí propálil děravou zeď i brankáře. V závěru už domácí odpadli. Naopak my jsme hráli dále s chutí a Šimon Bouša přidal ještě další tři góly.

Sestava: Honza Kříž – Pavel Šiňor, David Straka, Vojta Gryc, Honza Myslivec – Lukáš Bareš, Šimon Doležal, Adam Kulhavý, David Müller, Filip Kordík – Šimon Bouša,

střídající: Marek Jirásek

Více foto ze zápasu Maršovice – Nespeky najdete zde: