A-tým: TJ Nespeky – Nové Strašecí 3:0 (0:0)


V předposledním utkání podzimu přivítalo áčko 15. tým tabulky Sokol Nové Strašecí. Z pohledu gólových šancí jsme v utkání jednoznačně dominovali, nicméně s produktivitou to už bylo horší. Po bezbrankovém prvním poločase nám v úvodu druhé části stačili pouhé 3 minuty na to, abychom po gólech Petličky a Klauze vedli 2:0. Třetí branku přidal v závěru střídající Maršoun. Nespeky tak v důležitém utkání vyhráli 3:0.

Důležitý zápas dvou týmů ze spodní části tabulky se odehrál v sobotu v Nespekách. Přestože se od úvodních minut hrálo pouze na jednu bránu, tak přesto bylo utkání dlouho otevřené. Nespeky sice po většinu času držely míč, relativně dobře kombinovali, vytvářely si šance, ale gólová radost dlouho nepřicházela. Zpočátku to byly takové „pološance“, ale v závěrečné čtvrthodině jsme si vytvořili nejméně tři vyložené šance. Tu první velkou šanci neproměnil Pepa Laštovka, který zakončoval zblízka a hostující gólman ho vychytal. O 5 minut později si Klauz krásně převzal Kučabovu přihrávku a postupoval sám na gólmana, ale i tentokrát byl úspěšnější brankář hostí. Jednoznačně největší šanci jsme neproměnili ve 38 min, Petlička našel na zadní tyči zcela volného Klauze, ale ten ve vyložené šanci trefil pouze tyč hostující branky. V samotném závěru prvního poločasu ještě z hranice vápna zakončoval Kučaba, ale opět jen do rukavic golmana.

Ať už si kluci v kabině řekli cokoliv, tak to pomohlo. Hned ve 46.min zachytil Klauz kratší výkop od hostujícího gólmana, posunul míč doprava na Kučabu, a ten vymyslel krásnou gólovou přihrávku pro Pepu Petličku a vedení 1:0 bylo na světě. O dvě minutky později se prosadil ve vápně David Pešta, a Marek Hartman ho zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku. Rozhodčí Remenec bez váhání ukázal na penaltový puntík. Penaltu proměnil Míla Klauz a bylo to 2:0. Poté co jsme se ujali dvougólového vedení, tak naše aktivita opadla a nechali jsme hrát soupeře. V 61.min si hosté vytvořili jedinou větší šanci v celém utkání, kdy se dvakrát dostal do nebezpečného zakončení, ale obě střely náš gólman Drážek chytil. Definitivní pojistku v podobě třetího gólu přidal deset minut před koncem střídající Maršoun. Tutovou šanci mu připravil Klauz, který využil zaváhání brankáře, jež otálel s rozehrávkou, a Lukáš Maršoun uzavřel na konečných 3:0.

Video sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Nové Strašecí najdete zde:

záznam celého utkání Nespeky – Nové Strašecí najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Nové Strašecí najdete zde: