A-tým: Slovan Lysá n. Lab. – TJ Nespeky 2:2 (1:1); PK: 1:4


Vzhledem k průběhu utkání můžeme být rádi, že jsme si z Lysé přivezli alespoň dva body. S posledním týmem tabulky jsme od 3.minuty vedli, když Klauz proměnil penaltu. Bohužel ve 14 minutě soupeř také z penalty vyrovnal. V úvodu druhého poločasu byl po druhé žluté vyloučen Tomáš Krejza. Minutu před koncem se domácí ujali vedení 2:1, a jen díky gólu Josefa Petličky z druhé minuty nastavení o vítězi rozhodovaly až pokutové kopy. V nich opět zazářil nespecký Drážek, který dvě penalty chytil a bod navíc si tak připsaly Nespeky.

Zápas pro nás začal velmi dobře, již ve 3.min se do šance dostával Pepa Petlička, kterého naprosto zbytečně fauloval domácí David Novák a daroval nám tak pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil Míla Klauz a vedli jsme 0:1. Bohužel o deset minut později jsme stejně lacino darovali penaltu i my našemu soupeři, když brankář Drážek rukama podrazil domácího útočníka. Domácí hráč sice penaltu neproměnil, neboť Drážek míč vyrazil, ale Matouš Brabec z dorážky vyrovnal na 1:1. Následně jsme měli několik šancí, kdy jsme mohli jít opět do vedení, ale Klauz své sólo neproměnil, svou šanci promarnil i Roman Vojkůvka, který v dobré příležitosti mířil přímo doprostřed brány a neprosadil se ani Marek Večera, který v závěru poločasu tečoval míč těsně nad. Domácí si v prvním poločase žádnou šanci nevytvořili, pouze ve 28.min došlo v blízkosti naší branky k souboji mezi naším Burianem a domácím Lukášem Novákem a myslím, že můžeme být rádi, že rozhodčí Karel Vyhnal proti nám nenařídil druhou penaltu.

Jestli první poločas pro nás začal dobře, tak to se o druhé půli říci nedá. Hned po pár minutách dostal Tomáš Krejza druhou žlutou kartu a stejně jako v minulém utkání, i tentokrát jsme dohrávali v deseti. Přesilovku mohl využít už po třech minutách 19-ti letý Ondřej Veselý, který si pohrál s našimi obránci a pak trefil tyčku Drážkovi branky. Domácí měli ještě dvě velké šance, tu první zlikvidoval dobrým zákrokem Drážek, a o chvilku později nás zachránilo břevno, které trefil Michal Kubín. Přestože jsme hráli v početní nevýhodě, tak jsme rozhodně nebyli horší a vytvořili jsme si ještě více brankových příležitostí, než v první půli. V 61.min centroval Pešta, a na zadní tyči z „voleje“ pálil Večera, ale gólman reflexivně vyrazil míč na roh. V 67.min naopak centroval Večera, ale Klauz ve skluzu nedokázal dopravit míč do odkryté branky. Tu největší šanci neproměnil Petlička, který v 71.min běžel sám na domácího gólmana, ale trefil pouze tyč soupeřovi branky. Své druhé sólo neproměnil ani rychlonohý Klauz, který zbytečně zpomalil, nechal se doběhnout obránci, a pak nepřesně vystřelil. Když už to vypadalo, že utkání skončí nerozhodně 1:1, tak domácí v 89.min vstřelili vedoucí gól, ale vítězná branka to nebyla. Ve druhé minutě nastavení se prosadil hlavou Petlička a vyrovnal na konečných 2:2.

V penaltovém rozstřelu se opět dařilo našemu Drážkovi, který druhou a třetí penaltu chytil a protože na naší straně se žádný hráč nemýlil, tak bod navíc berou naši hráči.

Utkání hodnotil i trenér Jarda Tesař: „Začali jsme výborně, hned ve druhé minutě obešel ve vápně Petlička soupeře, jasný faul, penalta a vedeme 1:0. O chvíli později úplný nesmysl před naší brankou, v pohodě můžeme odkopnout míč, gólman si zařve mám, místo míče chytne nohy soupeře a penalta proti nám. Navíc Drážek tu penaltu chytil, ale nikdo z našich hráčů nedobíhal, a tak domácí dorazili míč do brány. Pak jsme začali zmatkovat a nehráli jsme dobře. Přesto jsme tam měli dvě dobré situace, které jsme měli vyřešit lépe.  Na začátku druhé půle nesmyslný skluz Krejzy, druhá žlutá a opět hrajeme více než 35 minut v deseti. Na tom obrovském hřišti to byl pro kluky očistec, ale paradoxně jsme hráli v deseti lépe než v jedenácti. Hráli jsme více na riziko, dařilo se nám kombinovat a vytvořili jsme si i několik šancí. Bohužel v 89.min se necháme předskočit a prohráváme 2:1. Ještě že se nám povedlo v nastavení vyrovnat, vysunuli jsme dopředu Buriana i Luboše Branýho a po jednom centru to krásně uklidil hlavou Petlička. Myslím, že jsme tu měli vyhrát za tři body, ale vzhledem k průběhu utkání, kdy jsme v 89.minutě prohrávali 2:1, tak můžeme být za dva body šťastný.“

Více foto ze zápasu Lysá n.Lab. – Nespeky najdete zde:

Hodnocení utkání očima našeho soupeře:

Divoký závěr. Lysá měla na dosah tři body, inkasovala v nastavení


https://fotbal-lysa.webnode.cz/podrobnosti-o-zapasech/