SG: TJ Nespeky – Sokol Struhařov 4:1 (3:1)


Stará garda Nespek ukončila zápasem se Struhařovem letošní soutěžní ročník Posázavské ligy 2019. Již před zápasem bylo jisté, že v tabulce neskončíme hůře jak druzí, a i když jsme dnes zvítězili, tak jsme si jen zachovali teoretickou naději na celkové prvenství. To mají ve svých rukách páni z Chocerad, kterým stačí v posledním utkání doma bodovat s poslední Sázavou a v tabulce nás předskočí.

V závěrečném utkání Posázavské ligy ročníku 2019 jsme na domácím hřišti v Sokolské ulici hostili družstvo  Struhařova. Když se nedlouho po úvodním hvizdu soudce Basla přesně ke vzdálenější tyči trefil Šindelář zdálo se, že duel s důrazným soupeřem bude pouhou formalitou. Na těžkém terénu jsme se snažili o kombinační hru, dostávali se do mnoha šancí, které jsme však trestuhodně zahazovali. Zejména příležitosti Kocmaty a Kumpošta byly více než vyložené, jinak výborný Šindelář navíc neproměnil pokutový kop. Na druhou, pojišťovací branku, která by zápas „zlomila“, tak domácí publikum čekalo marně. Naopak to byli hosté, kteří ze skrumáže po standartní situaci dotlačili míč za záda debutujícího gólmana Vobeckého a vedle skóre vyrovnali i hru. Našim útočníkům se však podařilo zpřesnit zakončení a ještě do přestávky se střelecky prosadili Novák s Rubličem. Po změně stran jsme tahali za výrazně delší konec provazu a v okamžiku, kdy podruhé v utkání skóroval Šindelář, bylo o vítězi rozhodnuto… Čtvrtý míč v síti soupeře odstartoval sérii jeho nevybíravých zákroků a například domácí stoper a hostinský v jedné osobě Kadeřábek si po likvidačním faulu na svou osobu již sháněl do hospody brigádníka. Vrcholné číslo pak předvedl vyloučený hráč soupeře, který místo spořádaného odchodu z hrací plochy napadl soudce Basla a za asistence několika spoluhráčů mu doslova rozdupal karty obou barev. Původně jsem hodlal vycestovat do Katalánska a na Camp Nou zhlédnout utkání ligy mistrů Barcelona – Slavia. Po sobotním excesu jsem se rozhodl zůstat doma, neboť takovou „parádu“, jakou předvedli někteří aktéři bezvýznamného souboje starých gard, nelze nikde v Evropě překonat. Alespoň doufám…

Do utkání nastoupili: Vobecký – Pavlík, Kadeřábek, Kahoun, Hyský, Kocmata, Bejbl, Pohořelý, Novák, Kumpošt, Šindelář, Rublič L.

O branky se podělili: 2x Šindelář, Novák, Rublič L.

Řídil Basl, na pomezí asistoval Myslivec.

V letošním ročníku Posázavské ligy jsme obsadili konečné druhé místo. V soutěži jsme odehráli celkem 10 utkání s bilancí 8 výher, 1 remíza, 1 porážka.

Více foto ze zápasu Nespeky – Sokol Struhařov najdete zde: