A-tým: TJ Nespeky – SK Kosmonosy 1:3 (0:1)


Áčko bohužel navázalo na ne zrovna ideální výkony z minulého týdne, a po prohře 0:3 ve Lhotě prohrálo i domácí zápas s Kosmonosy. V úvodu zápasu jsme neproměnili několik šancí, naopak ve 26.min jsme poprvé inkasovali a soupeř se ujal poločasového vedení 0:1. V závěru zápasu jsme sice po střele Marka Večery srovnali na 1:1, ale tři minuty před koncem jsme remízový stav opět ztratili. V nastaveném čase se do útočné akce zapojil i brankář Drážek, ale nejen že se nám vyrovnat nepodařilo, tak naopak hosté vstřelili do prázdné branky třetí gól a uzavřeli na konečných 1:3.

Do utkání jsme vstoupili celkem dobře a za první čtvrthodinu jsme si vytvořili dvě velké šance. V 8.min se dostal za záda kosmonoské obrany Pepa Petlička a snažil se přehodit vybíhajícího brankáře. Bohužel lob byl nízký a hostující gólman střelu chytil. V 17.min poslal dlouhý pas za obranu Kukač a Pepa Petlička se prosadil až do zakončení. První střelu ještě hostující obránce zablokoval, ale ta druhá byla jak z fotbalové učebnice. K naší smůle se zrovna blýskl parádním zákrokem gólman Sýkora, který konečky prstů vytěsnil míč na roh. Pak se stále častěji začaly objevovat takové pološance hostů, které buď Drážek chytil, anebo je na poslední chvíli riskantně hasili Krejza a Kukač.  Ovšem v 25.min jsme opět propadli v obraně, na malém vápně zůstal zcela volný Víťa Žďánský, který bez větších problémů střelou po zemi doprostřed brány otevřel skóre 0:1.  Přesto jsme ještě do poločasu mohli vyrovnat. Ve 36.min se na hřiště dostal střídající Standa Peterka a byl to právě on, který hned po svém příchodu připravil tutovku pro své spoluhráče, bohužel gól z toho nebyl.

Naopak vstup do druhého poločasu měli výrazně lepší hosté, kteří si hned po změně stran vytvořili několik šancí, a bylo jen dobře, že rozdíl ve skóre zůstal i nadále jednobrankový. V 58.min zahrávali hosté volný přímý kop a trefili tyčku. S postupem času jsme změnili rozestavení a i za cenu většího rizika vzadu jsme vrhli více sil do útoku. Tento záměr se povedl a přibližně od 70 minuty jsme konečně mohli vidět i nějaké naše šance. Nejprve ještě pálil Petlička do boční sítě, o chvíli později mířil Burian těsně vedle a povedlo se to až v 83.min. Marek Večera si nejprve skluzem vybojoval míč, navedl si ho směrem k hostující brance a pak z dálky vypálil přízemní střelu na zadní tyč, která nakonec znamenala vyrovnání na 1:1. V tu chvíli jsme věřili, že zápas dotáhneme až do penalt, ale tři minuty před koncem zahrávali hosté rohový kop, nám se nepodařilo míč odkopnout a Tomáš Fabián vstřelil druhou branku hostů a bylo to 1:2. V nastaveném čase se vydal do pokutového území soupeře i náš gólman Drážek, ale místo ohrožení branky se dva naši hráči srazili, soupeř odkopl míč, a dlouhé sólo přes půl hřiště si užil v 90.min střídající Filip Beran, který gólem do prázdné branky upravil na konečných 1:3.

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Kosmonosy najdete zde:

záznam celého utkání Nespeky – Kosmonosy najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Kosmonosy najdete zde: