U19: TJ Nespeky – FC Křivsoudov 4:5 (1:2)


Celkem devět gólů viděli diváci v Nespekách na utkání domácího dorostu. Do vedení šel náš soupeř, o 4 minuty později vyrovnal Šimon Bouša, ale chvilku na to šli hosté z penalty  opět do vedení. Ve druhém poločase jsme během 5-ti minut otočili po gólech Straky a Bouši výsledek utkání na 3:2, následně oba týmy přidaly po gólu a ještě v závěru jsme vedli 4:3. Bohužel závěrečné minuty patřily hostům, kteří dvěma góly otočili na konečných 4:5. Naši hráči tak i po třetím kole jsou stále bez bodu.

V první desetiminutovce byli nebezpečnější hosté. Dnes už jsme však měli v sestavě klasického brankáře a také díky jeho dobré práci v ní zůstal stav bezbrankový. Ve 12. minutě se už tým Křivsoudova/Čechtic gólově prosadil. Dlouho se však z vedení neradoval. Šimon Bouša utekl hostující obraně a sám před brankářem v 16. minutě nezaváhal a vyrovnal. Hosté si však brzy vzali z pokutového kopu vedení zpět. Náš soupeř nadále hrozil především kolmicemi na hráče nabíhající mezi naše obránce. Oproti úvodu zápasu se však už tak často do nebezpečné koncovky nedostával. Hra se postupně vyrovnávala a stav 1:2 zůstal do konce první půle beze změny.

Druhý poločas jsme zahájili aktivně, dařilo se nám podržet balón na svých kopačkách a využívat zejména křídelní prostory k rychlým výpadům. Zároveň jsme více zahustili prostor před naším pokutovým územím a snažili se tak eliminovat kolmé přihrávky do nebezpečných míst za naši obranu. V 53. minutě se prodral až do pokutového území Křivsoudova/Čechtic David Straka a vyrovnal. Nedlouho po něm se šikovně uvolnil Šimon Bouša a jeho průnik hosté zastavili až penaltovým zákrokem. Exekuce pokutového kopu se chopil faulovaný hráč, proměnil a vedli jsme. Za deset minut ale ze střední vzdálenosti přesně vystřelil náš soupeř a bylo vyrovnáno. Jenže za další minutu skončil Šimon Bouša po zákroku jednoho z hostujících hráčů v pokutovém území opět na zemi a i druhou penaltu proměnil. V docela divokém průběhu druhé půle jsme tak opět vedli. Tým Křivsoudova/Čechtic se tlačil do útoku za vyrovnáním. Přes solidní hru naší obrany v 79. minutě střela z úhlu  podél vybíhajícího brankáře trefila tyč a od ní se odrazila do naší branky – 4:4. V minutě 86. pak hosté přes veškerou snahu našich hráčů o opak dotlačili míč za brankovou čáru, čímž nakonec překlopili výsledek na svoji stranu. Přesto lze brát náš dnešní výkon v porovnání se dvěma předchozími jako solidní příslib do dalších klání.

Sestava: Pepa Chaban – Honza Myslivec, Šimon Doležal, David Straka, Pavel Šiňor – David Müller, Vojta Gryc, Adam Kulhavý, Marek Jirásek – Šimon Bouša, Lukáš Bareš, střídající: Jakub Ebenstreit, Patrik Kulhavý, Filip Kordík

Více foto ze zápasu Nespeky – Křivsoudov najdete zde: