A-tým: TJ Nespeky – SK Hostivař 0:0 (0:0)


Byť to byl zápas v rámci oslav založení klubu, tak pro áčko to byl poslední přípravný zápas před začátkem Ondrášovky krajského přeboru. V prvním poločase se hrálo v podstatě bez šancí, tak nebylo divu, že se šlo do kabin za bezbrankového stavu 0:0. Ve druhé půli se již nějaké nebezpečné situace před jednou či druhou brankou objevily, přesto diváci v tomto utkání žádný gól neviděli.

Stejně jako minulý týden, kdy áčko hostilo pražský Zličín, tak i tentokrát v prvním poločase docela slušně zapršelo. V dnešním utkání jsme hostili tým SK Hostivař, který si v loňské sezóně odbyl premiéru v Pražském přeboru, kde obsadil 11.místo v šestnáctičlenné konkurenci.

Možná že trenéři byli s výkonem svých svěřenců spokojeni, alespoň tedy, co se defenzivní činnosti týká, nicméně ne nadarmo se říká, že góly jsou koření fotbalu, a když chybí nejen góly, ale i gólové šance, tak je to takové „neslané, nemastné“. A přesně tak jsem vnímal celý první poločas. Jediný zajímavý moment, který si vybavuji, je situace ze 45.min, kdy Kučaba rychle rozehrál autové vhazování, Fimba si pustil míč mezi obránce, a pak zakončil do boční sítě.

Druhý poločas už přeci jen nějaké zajímavé momenty přinesl, i když, stejně jako v první půli, se hrálo převážně od vápna k vápnu. V 68.min centroval Konopiský a Večera zakončoval „z voleje“. Kdyby to trefil, mohl to být krásný fotbalový moment, bohužel netrefil. O pět minut později se stejný hráč pokusil o další pěkné zakončení, tentokrát se snažil z velké dálky přehodit vyběhnutého gólmana, který se ale zaskočit nenechal. Opravdu gólové šance přišly až v samotném závěru. Dvakrát mohli skórovat hosté, ale ani v jednom případě netrefili branku. Naší největší šanci měl v 88.min Fimba, který po rohu zakončoval hlavou, ale i on mířil vedle. Výsledek 0:0 je tak zcela zasloužený.

Sestava: Drážek V. – Braný L., Burian M., Krejza T., Kopta F., Pešta D., Kukač J., Večera M., Kučaba M., Konopiský A., Fimba

Střídali: Štrajt M., Kačírek M., Vojkůvka R., Maršoun L.

Více foto z utkání A-mužstva Nespeky – SK Hostivař najdete zde: