A-tým: TJ Nespeky – FC Zličín 1:2 (0:0)


Poslední červencový den sehrálo áčko druhé přípravné utkání. Naším soupeřem byl nováček Pražského přeboru FC Zličín (v zimě nás tento soupeř porazil vysoko 8:3). Tentokrát to bylo daleko vyrovnanější, a z pohledu diváka, výrazně zajímavější utkání. Po prvním bezbrankovém poločase se po změně stran dvakrát prosadil soupeř a ujal se vedení 0:2. V samotném závěru snížil Fimba na konečných 1:2.

V Nespekách po delší době pršelo a drobný déšť vydržel téměř po celý první poločas. Hřiště tak nabízelo ideální podmínky pro rychlý a kombinační fotbal, čehož obě mužstva využily. Přestože si v prvním poločase ani jeden tým nevytvořil žádnou vyloženou šanci a hra se tak převážně odehrávala od vápna k vápnu, tak i přesto bylo na co koukat a pro diváka to bylo celkem zajímavé a pohledné utkání. V úvodních 45 minutách jsme to byli spíše my, kdo si vytvořil několik pološancí. V 11 min střílel ze strany Fimba a moc nechybělo a Klauz mohl tečovat míč do odkryté brány. Po půlhodině hry vymyslel Krejza krásnou průnikovou přihrávku pro Adama Jasze, ten se tak dostal za záda obránců, ale přihrávku na volné spoluhráče mu stihli zadáci soupeře zablokovat. Následně se ještě pokusil dvakrát o nebezpečné zakončení Kukač, ale ani jedna střela gólová nebyla. První poločas tedy skončil výsledkem 0:0.

Ve druhé půli šancí přibylo a tentokrát to byli spíše hosté, kdo měl blíž ke gólu. Během 10 minut třikrát nebezpečně vystřelili, jednou to bylo těsně mimo, druhou šanci chytil gólman a třetí střelu srazili obránci na roh. Velkou šanci měli hosté v 60.min, po VPK si centrovaný míč našel hlavu svého spoluhráče, který naštěstí mířil těsně nad. Relativně podobné situace se odehrály v 77. a 81.min. V obou případech jsme si vypracovali poměrně velkou šanci ke skórování, v prvním případě uplatnil svou dravost „benešovský“ Martin Štrajt, ale k zakončení se nedostal, a o chvíli později jen těsně nedosáhl Pešta na chytře rozehranou standardní situaci. Místo gólu jsme ale dvakrát čelili velmi rychlému protiútoku, který soupeř v obou případech proměnil a během čtyř minut se ujal vedení 0:2. Až závěrečná desetiminutovka patřila nám, měli jsme tam několik nebezpečných střel a dorážek, ale gólově jsme se dokázali prosadit až v 89.min, když Fimba dostal hezkou přihrávku mezi stopery a přehodil vybíhajícího gólmana. Hezký zápas tak skončil vítězstvím soupeře 1:2.

Sestava: Drážek V. – Krejza T., Burian M., Braný L. – Pešta D., Klauz M., Kukač J., Večera M., Jasz A. – Fimba, Vojkůvka R.

Střídali: Kačírek M., Maršoun L., Štrajt M.

více foto ze zápasu najdete zde: