A-tým: TJ Nespeky – SK Třeboradice 1:5 (0:4)


Na úvod přípravy si áčko pozvalo  již „tradičního“ soupeře SK Třeboradice (loni jsme s tímto soupeřem prohráli 2:4). Tentokrát o osudu utkání rozhodla poslední pětiminutovka prvního poločasu, ve které jsme inkasovali hned tři góly. Druhý poločas byl relativně vyrovnaný, nicméně více šancí si vytvořil soupeř a nakonec zaslouženě vyhrál 1:5. Naší jedinou branku vstřelil v 65.min David Pešta.

Do zápasu vstoupili lépe hosté a v úvodních 10 minutách si vytvořili několik velmi nebezpečných situací před naší brankou, ale gólově se neprosadili. Až 10.min jsme měli gólovou příležitost i my. Roman Vojkůvka šel z pravé strany sám na branku, ale místo střely volil přihrávku na Peštu, ale ta byla sražena na roh. Zřejmě největší šanci měl ve 20.min Fimba, který běžel úplně sám na hostujícího brankáře, ale ten jeho střelu chytil. První gól padl po půlhodině hry. Soupeř zahrával ze strany VPK, na malém vápně přišla teč hlavou a bylo to 0:1. Výsledkový kolaps se odehrál mezi 40‘ a 45‘ minutou, kdy jsme inkasovali tři góly. Do kabin se tak šlo za stavu 0:4 ve prospěch hostů.

Druhá půle byla o něco vyrovnanější, dařilo se nám souvisleji držet míč, ale na rozdíl od soupeře jsme si moc šancí nevytvořili. Za zmínku snad stojí šance Tomáše Rosenvalda, který si obhodil vybíhajícího brankáře, ale dal si míč příliš dlouhý a svou velkou šanci ani nezakončil. V 60.min uplatnil svou rychlost a předvídavost David Pešta a vstřelil naší jedinou branku v zápase. Naproti tomu hosté si ve druhém poločase vytvořili asi šest velmi nebezpečných příležitostí, ale většinou jen nechali vyniknout našeho brankáře, který předvedl několik skvělých zákroků. Jediný gól, který jsme po změně stran inkasovali, byl z hlavy našeho obránce, který si po centru vstřelil vlastní branku. Hosté byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě zvítězili 5:1.

K utkání se velmi stručně vyjádřil i trenér mužstva Jarda Tesař: „byla to příprava, zápas nám ukázal nějaké věci, nám chybělo několik hráčů ze základu, naopak soupeř byl velmi kvalitní, takže nás jednoznačně přehrál a zaslouženě vyhrál.“

Sestava: Drážek V. – Jasz A., Kopta F., Krejza T., Večera M. – Pešta D., Kukač J., Fimba, Maršoun L., Klauz M., Vojkůvka R.

Střídali: Voráček M., Kačírek M., Rosenvald T., Konopiský A.

Góly: 65‘ Pešta D.

Více foto ze zápasu Nespeky – Třeboradice najdete zde: