U19: SK Rapid Psáry – TJ Nespeky 4:1 (2:0)


Poslední utkání našim dorostencům nevyšlo a v Psárech prohráli 4:1. V prvním poločase byli domácí hráči lepší a zaslouženě vedli 2:0. Ve druhé půli se sice hra našich kluků zlepšila, ale na výsledkový obrat to nestačilo. Soupeř naopak z brejků přidal další dva góly. Naší jedinou branku vstřelil v 70.min Dan Vošický.

Již v prvních minutách zápasu byl viditelný jarní herní i výsledkový vzestup domácího týmu. Když k tomu přičteme náš špatný vstup do zápasu, výsledkem byla herní převaha soupeře. Po prvním kombinačním nezdaru jsme se začali uchylovat buď k často nepřesným dlouhým nákopům, nebo riskantnímu kličkování na pětníku. V 15. minutě tým Psár/Vestce svou převahu zúročil první brankou zápasu. Domácí hráli typicky s několika hráči v blízkosti ofsajdové linie a mnohdy se jim dařilo dobře načasovat přesnou přihrávku do rychlého náběhu. Našemu týmu se naopak přechod do útoku nedařil. V dalším průběhu prvního dějství jsme se sice párkrát na dostřel domácí branky s míčem na noze dostali, ale kromě jedné nevyužité příležitosti, jsme příliš nebezpeční nebyli. Domácí naopak v 38. minutě hlavičkou zvýšili na 2:0.

Po dosti intenzivní poločasové promluvě najednou do druhého poločasu nastoupil tým a nikoliv jedenáct samostatných jednotek. Navíc tým odhodlaný se o body ještě poprat. Obraz hry se výrazně změnil. Tentokrát to byli domácí, kteří začali ztrácet půdu pod nohama. Celek Psár/Vestce jsme začali ve středu hřiště přehrávat a střel na domácí branku docela rychle přibývalo. Podobně jako v posledním venkovním utkání jsme však nedokázali zamířit tak, abychom skórovali. Dvakrát jsme šli dokonce středem hřiště sami na brankáře, ani to nám však ke vstřelení branky nestačilo. V době našeho sílícího tlaku se domácím vydařil rychlý kontr a po pěkné akci a zpětné přihrávce na rozdíl od nás stříleli v 67. minutě přesně a zvýšili svůj náskok. Nerezignovali jsme a o tři minuty později zakončil parádní akci několika hráčů Dan Vošický přízemní střelou k tyči a snížil na 3:1. S blížícím se koncem zápasu byl jeho průběh docela divoký. Nadále jsme měli územní převahu, vytvářeli si střelecké pozice, ale hosté měli na druhé straně dost prostoru pro brejky. Po jednom z nich míč již mířící do opuštěné branky odkopl Vojta Gryc za pomoci břevna zpět do pole. Další šanci zlikvidoval Honza Kříž a jednou nás zachránila tyčka. Na druhé straně naše střelecké trápení dokumentoval neproměněný pokutový kop. Jeho exekutor branku přestřelil. V poslední minutě domácí po další rychlé akci na několikrát procpali míč do naší branky a dali výsledku konečnou podobu.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Matěj Pavlíček, Martin Kačírek, Jakub Kumpošt, Adam Kulhavý – Šimon Bouša, Dan Vošický, střídající: Lukáš Svoboda, Patrik Kulhavý