SG: FK Říčany – TJ Nespeky 5:10 (2:6)


Po nevydařeném domácím utkání s Chocerady si naši páni spravili chuť a v pátek 10.5 zvítězili v Říčanech 10:5. Střelecky se dařilo Ondrovi Matyáškovi, který se blýskl hattrickem.

Gólů jako máku! I tak lze charakterizovat zápolení starých pánů z Říčan a Nespek. Vždyť v posledních dvou vzájemných zápasech těchto výběrů padlo neuvěřitelných 28 branek. Vedle boje s otevřeným hledím náročný divák u obou týmů jistě ocení i korektní přístup, s absencí hrubých zákroků, vzájemných urážek a podobných nešvarů. Zvláštní respekt pak náleží jednomu z domácích hráčů, který se přihlásil k neodpískanému faulu v šestnáctce a umožnil nám tím kopat penaltu. Navíc se tak stalo v úvodu utkání, kdy o výsledku nebylo ani zdaleka rozhodnuto.

Jak skóre napovídá, zápas nabídl spoustu šancí, vyšší procento úspěšnosti však bylo na našich kopačkách, v několika případech i hlavách a díky hattricku Matyáška, dynamické hře celé záložní řady, a pozornému brankáři Jakoubkovi si Nespeky připisují do tabulky 3 body.

V sestavě se protočili: Jakoubek – Kumpošt, Schubert, Fleischhans, Kaňka, Šindelář, Pohořelý, Kadeřábek – Káďa, Máca, Hampešt, Matyášek, Stoličný, Ondrášek.

Přihlíželi: Basl, Slaba, Moulík.