SG: FC Jevany – Nespeky 2:5 (2:3)


Stará garda se dávala dohromady jen velmi těžko, v den zápasu se omluvilo hned několik hráčů. Velké problémy byly především na postu gólmana. Nakonec vedoucí mužstva Pepa Hora poskládal akceschopný 12-ti členný kádr, který proti kvalitnímu mužstvu v Jevanech vyhrál 5:2

Komentář k utkání již tradičně připravil Pepa Hora: Jak známo, lidová moudrost praví: v okamžiku, kdy něco starého odchází, současně jiné nové začíná. Ano, i takto lze charakterizovat neděli 2. září, kdy sice školákům skončily prázdniny, zato nespečtí fotbalisté odstartovali podzimní část Posázavské ligy.

V rámci 7. kola jsme tak cestovali do Jevan, známého to letoviska, proslaveného zejména monstrózní ozdravovnou Moskva, či prestižní restaurací Na statku, nabízející strávníkům, mimo jiné, i jídlo s sebou do termoboxu.

Naše sestava: Rublič L. – Lazar, Fleischhans „K“, Kahoun, Stoličný – Mareš, Bejbl, Novák, Myslivec – Hampešt, Kumpošt. S desetiminutovým zpožděním se k teamu připojil Pohořelý, pouze do kantýny usedl indisponovaný Panenka. Na pomezí hlavnímu soudci asistoval Myslivec ml.

Nespeckou fotbalovou veřejnost v rozestavení patrně zaujmou dvě jména – Luděk Rublič mezi třemi tyčemi a debutant Lazar na pravém backu… Luděk navlékl brankářské rukavice z důvodu zranění elitního gólmana Kříže v dopoledním utkání dorostu a složitou úlohu zvládl s bravurou jemu vlastní. Po vlažnějším úvodu se rozchytal k životnímu výkonu a ve II. poločase dokonce udržel čisté konto! „Vysokým postavením“ a „čtením hry“ vydatně pomáhal stoperům, s přehledem organizoval činnost defensivy a zaujal i rozehrávkou, nezřídka konstruktivní. Křemičitý back Lazar si v Jevanech odbyl vydařenou premiéru a naznačil potencionál stát se v dohledné době jedním z pilířů teamu.

Přítomné obecenstvo, vč. Milánka Slaby, bylo svědkem pohledné kopané, neboť na obou stranách se představila řada vyspělých a tvořivých fotbalistů. Hrálo se v tempu, za které by se nemusel stydět ani okresní přebor, na hrací ploše se stále „něco dělo“, ač padlo celkem sedm branek, kanonýři, převážně ti naši, spoustu dalších šancí tzv. spálili, či je vychytal znamenitý domácí brankář.

V našem mužstvu náleží absolutorium produktivnímu Myslivcovi, jehož 4 branky lze označit za výstavní! Osobně jsem tleskal zejména přesné „hlavičce“ (na 0:1) a „utažené placírce“ (na 2:2). Nejvyšší ohodnocení patří též bleskurychlému „pravému brku“ Hampeštovi a pracovitému „polaři“ Pohořelému. Nicméně výborné výkony podali všichni a všem za ně děkuji.

Více foto ze zápasu Jevany – Nespeky najdete zde: