SG: Sokol Struhařov – TJ Nespeky 5:5 (2:1)


Stará garda poprvé v letošním ročníku ztratila body. Ze Struhařova přivezli staří pánové pouze bod za remízu 5:5. Naším nejpilnějším střelcem byl Jožko Tarbaj, který se trefil celkem 3 krát, jeden gól přidal Petr Kumpošt a vyrovnávací gól zařídil v závěru utkání Aleš Drnec.

Hodnocení a komentář k utkání připravil Pepa Hora, vedoucí mužstva SG:

„Nudíte se? Kupte si medvídka mývala!“ Kdo by neznal nesmrtelný výrok z Hrabalových Postřižin. Já si však dovolím vřelé doporučení strýce Pepina mírně poupravit: „Nudíte se? Pojeďte si zakopat do Struhařova!“ Na tamním, k lesu přiléhajícím kolbišti, si totiž adrenalinové zábavy užijete dosyta…

Po několika desítkách marných telefonních rozhovorů se nakonec podařil husarský kousek a k utkání 5. kola Posázavské ligy ve Struhařově se sešel široký kádr, čítající plných 11 hráčů! Opět tak odpadly starosti se střídáním, v soutěži starých pánů hokejovým…

Nastoupili jsme ve složení: Kříž – Mareš, Kaňka, Sedlařík, Stoličný – Chromý, Tarbaj, Bejbl, Dufek – Drnec, Kumpošt. Na lavici náhradníků neusedl, jak se stává pravidlem, nikdo. Úlohu AR zastal, jak se stává dalším pravidlem, s mimořádným přehledem Honza Myslivec.

Proti papírovému favoritovi jsme vyrukovali s jednoduchou a poctivou hrou, chtěli jsme neplýtvat silami, zbytečně nepropadávat v defensivě, využívat občasné nesoustředěnosti soupeřových zadáků a zejména se nenechat vtáhnout do vyhrocených diskusí s některými, poněkud „komunikativnějšími“, domácími veterány.

V úvodním dějství jsme tahali za kratší konec, starosti nám činily především vysoké centrované míče do šestnáctky. I tak jsme si vytvořili řadu slibných příležitostí, ovšem gólově se prosadil pouze Jožo. Po změně stran se naše produktivita výrazně zvedla, fotbalově vyspělé duo Tarbaj – Bejbl ovládlo střed pole a o ještě lepší výsledek nás připravila přísná červená karta, necitlivě udělená za hru rukou na polovině hřiště.

Kolektiv zaslouží pochvalu za obětavý, organizovaný projev, s absencí sebemenších excesů, či jiného disciplinárního selhání. Mezi třemi tyčemi na sebe upozornil talentovaný Honza Kříž, který, při správném vedení, disponuje všemi předpoklady zanedlouho převzít z rukavic Venci Drážka onen pověstný klíč od branky B mužstva dospělých. Osvědčila se  zbrusu nová stoperská dvojice Kaňka – Sedlařík, líbili se i pozičně bezchybný Stoličný a chladnokrevný snajpr Drnec, či neúnavný Kumpošt.

Střelci branek: 3x Jožo (na 1:1, 3:2, 3:3), 1x Céca (na 3:4 – naše jediné vedení), 1x Drnčák (poslední gól zápasu na 5:5).