Podlesí – Nespeky

David Pešta dokonal obrat Nespek

Podlesí – Ve fotbalové I. A třídě, skupině A, se utkaly dva celky z vršku tabulky a nakonec se z výhry radovaly Nespeky, přestože již prohrávaly 0:2. Rozhodující gól vsítil v 89. minutě David Pešta.

PODLESÍ – NESPEKY 2:3

 

Do utkání vstoupili lépe domácí a po celý poločas si udržovali mírnou převahu. V 16. minutě vychytal Šilhavý sólo domácího Slepičky a neuspěl ani z dorážky Valta. Na druhé straně tečovanou střelu D. Pešty chytil domácí brankář a Krejza po trestném kopu netrefil ze tří metrů prázdnou branku. Poté zahrozili opět domácí, Slepička pálil mimo tyč Šilhavého branky, aby ve 36. minutě otevřel skóre po dlouhém autu tečovanou střelou Straka – 1:0. Vzápětí vychytal sólo Valty brankář Šilhavý a těsně před odchodem do kabin neuspěl ani napodruhé Krejza, když z dorážky přepálil míč přes branku Podlesí.

Na začátku druhého poločasu pokračovali domácí v mírné převaze a po krásné kombinaci do prázdné branky zvýšil Straka na 2:0. Následně vyrazil Šilhavý zázračně hlavičku Drašnera. Poté ale přišly chvíle Nespek a začátek obratu. V 66. minutě nedal po centru D. Pešty Urban hlavou brankáři šanci – 2:1. Hra se úplně změnila, domácí přestali hrát, odešli fyzicky a jen nakopávali dlouhé balóny. To Nespeky se hnaly srovnáním, které o chvíli přišlo, když míč po centru Jasze zahrál domácí hráč rukou a Burian z penalty vyrovnal. V 76. minutě vytáhl zázračně brankář střílený centr D. Pešty, na druhé straně vyrazil Šilhavý nohama střelu Paciny z šestnáctky. Pak přišla 89. minuta, Vojkůvka vysunul D. Peštu, který se krásně trefil z pravé strany a rozhodl o výhře Nespek.

„Do zápasu jsme proti favorizovanějšímu Podlesí chtěli vstoupit opatrně. Prvních patnáct minut byl soupeř lepší a po gólu se pro nás zápas vyvíjel blbě. V úvodu druhého poločasu jsme dostali druhý gól. Pak jsme změnili rozestavění a snížili Urbanem. Soupeř následně odešel fyzicky a my jsme dokázali zápas otočit,“ měl radost z obratu trenér Nespek Jiří Maršoun a děkoval: „Chtěl bych vyzdvihnout výkony, Buriana, Davida Pešty, Urbana a Šilhavého a dobře zapadl do sestavy Luboš Braný. Zápas se musel divákům líbit a pro nás je to dobré vítězství.“

Branky: 36. a 50. Straka – 67. Urban, 72. Burian (z PK), 90. D. Pešta. Rozhodčí: Procházka. Poločas: 1:0.

Nespeky: Šilhavý – Braný, Krejza, Konopiský, Burian, Urban, Kruhliak (63. Myslivec), D. Pešta, Jasz, V. Pešta (26. Vojkůvka), Maršoun (86. Krejčík).

JAROSLAV ROSENVALD
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/david-pesta-dokonal-obrat-nespek-20170402.html