Nespeky – Podlesí

Diváci se v Nespekách dočkali penalt

Nespeky – Fotbalistům Nespek se vstup do sezony I. A třídy povedl a ze tří zápasů získali šest bodů. O další bojovali doma s Podlesím. V utkání se hrál výborný fotbal ke spokojenosti hojného počtu diváků a skončil zaslouženě nerozhodně, v penaltovém rozstřelu brali druhý bod hosté.

NESPEKY – PODLESÍ 1:1 PK 6:7

 

Hosté nastoupili poprvé v sezoně s kanonýrem Slepičkou a začali náporem a neproměnili dvě šance. I na druhé straně mohl skórovat Vojkůvka, ale z malého vápna těsně minul branku Podlesí. To bylo následně třikrát blízko vedení, ale po zmatcích obraně Nespek vyrazil brankář Šilhavý míč na břevno, osamocený Januš přestřelil branku a hlavičku Slepičky z malého vápna vyrazil Šilhavý na roh. Ve 27. minutě nespecký Vojkůvka opět v šanci přestřelil branku. V závěru prvního poločasu předvedl bývalý ligový hráč Sparty a Příbrami Slepička parádní průnik přes několik hráčů, ale v zakončení trefil tyč Šilhavého branky.

Ihned po změně stran šli do vedení nádhernou střelou Kukače do šibenice z voleje z 25 metrů. Hosté ale rychle kontrovali, když po rohu Riegel přehodil Šilhavého. Za chvíli mohl dostat Nespeky do vedení Vojkůvka, ale jeho dorážku z malého vápna skvěle vyrazil Zykán. V závěru měli hosté na kopačkách rozhodnutí, ale špatně vyřešili přečíslení po rychlém brejku.

A tak se šlo do penaltového rozstřelu, ve kterém se zmýlil v sedmé sérii domácí Šorfa, a tak druhý bod brali hosté.

„Sehráli jsme povedené utkání a každý hráč na hřišti snese měřítko. Jen je škoda, že když už dáme krásný gól velmi dobře hrajícího Kukače, tak si nejsme schopni vedení ohlídat a hned dostaneme hloupý gól. Snad je to ponaučení do dalších zápasů,“ poznamenal po zápase trenér Nespek Jiří Maršoun.

Branky: 50. Kukač – 52. Riegel. Rozhodčí: Hanák. ŽK: 1:2. Diváci:115. Poločas: 0:0.

Nespeky: Šilhavý – Štáf (77. Panenka), Šorfa, Burian, Konopiský – Krejza – Tyrner, Kukač, L. Maršoun, Párys – Vojkůvka (64. Urban).

Nespeky předehrávají další mistrovské utkání již ve středu 7. 10. od 17:30 na hřišti Slavie Jesenice.

PAVEL DRNEC