Černolice – Nespeky

Nespeky ztratily neporazitelnost

Černolice – Ve fotbalové I. A třídě padly páté Nespeky na hřišti čtrnáctých Černolic, za které nastoupil i bývalý reprezentační trenér Petr Rada (57 let). Nespeky tak ztratily neporazitelnost v základní hrací době.

ČERNOLICE – NESPEKY 3:1

 

Do zápasu nastoupily Nespeky bez dvou zraněných středních záložníků Kukače a Urbana s mladou zálohou. Hrálo se utkání průměrné úrovně, ve kterém měli domácí ve slátané sestavě více chuti po vítězství.

Úvod vyšel domácím a ránu Šmuclera vyrazil Šilhavý. Hosté odpověděli po rychlém protiútoku střelou Sysla, kterou vyrazil Rozum na roh a Rublič po uvolnění trefil tyč. Následně se ukázali opět domácí, ale Onderka z dobré pozice minul branku a po chybě hostující branky přestřelil Kalenda z malého vápna branku. Po půlhodině hry vyrazil Rozum zázračně ránu Kupši z deseti metrů, aby ve 38. minutě udeřilo na druhé straně. Po chybě Krejzy se uvolnil Šmucler a křižnou střelou dostal domácí do vedení. V závěru poločasu netrefil Šorfa z 25 metrů prázdnou branku Černolic po chybě gólmana Rozuma.

Ihned po přestávce se rozběhl z vlastní poloviny k sólu Macela a dokončil ho lobem alá Dočkal – 2:0. O chvíli později dostal hosty do hry Kupša po vysunutí Syslem. Jenže domácí v 68. minutě z rychlého protiútoku střelou Šmuclera o tyč přes celou branku zvýšili na 3:1. Výhru udrželi až do konce. Tu mohl v nervózním závěru navýšit Šilhavý, ale přestřelil branku, na druhé straně napálil Kupša břevno.

„Měli jsme sice optickou převahu, ale bez pořádného zakončení. Navíc jsme udělali tři individuální chyby, které soupeř perfektně potrestal. Jsem zklamaný, ale zaslouženě jsme prohráli, protože jsme zápas nezvládli. Už to asi muselo přijít,“ povzdechl si trenér Nespek Václav Knížek starší a dodal: „Hráli jsme bez zraněného Kukače (koleno) a Urbana (natržený sval) a mladí hráči v záloze nebyli tolik agresivní.“

Branky: 38. a 68. Šmucler, 49. Macela – 57. Kupša. Rozhodčí: Radina. ŽK: 3:2. Diváci: 112. Poločas: 1:0.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, Krejza, Burian, Myslivec – Sysel (81. Vojkůvka), L. Rublič (79. Párys), L. Maršoun, Jasz – Šorfa, Kupša.

JAROSLAV ROSENVALD
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/nespeky-ztratily-neporazitelnost-20150926.html


Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/nespeky-ztratily-neporazitelnost-20150926.html