Nespeky – Jílové

Obrat zvládly Nespeky ještě do konce prvního poločasu
Benešovsko – Ve fotbalové I. A třídě si deváté Nespeky poradily na svém hřišti se sedmým Jílovým, když hosté dohrávali zápas půlhodiny o deseti.
NESPEKY – JÍLOVÉ 2:1

Začátek utkání byl opatrný. První vážnější šanci měli hosté, ale Kellerovi na poslední chvíli ukopl míč Myslivec. Ve 14. minutě se sice Jílovští radovali z branky z dorážky, ale gól pro ofsajd neplatil. Na druhé straně přehlavičkoval branku z dobré pozice Obermaier hlavou. Ve 25. minutě si vzal míč Maršík, prošel domácí obranou jako nůž máslem a nedal Magnusovi šanci – 0:1. Domácí ale branka nezlomila a stačili skóre do poločasu otočil. Nejprve Dixa z dobré pozici netrefil branku, aby se o chvíli později již z dorážky nemýlil po hlavičce Obermaiera vyražené Vavřinou. Ve 40. minutě se probil obranou hostů Jasz, ale špatně zakončil, aby těsně před odchodem do kabin utekl z půlky hřiště Popelka a nedal brankáři šanci – 2:1.

Ve druhém poločase se hrál tvrdý , bojovný fotbal, na který doplatil v 59. minutě hostující Malknecht, jenž „sestřelil“ na polovině hřiště Popelku a šel se předčasně sprchovat. V závěru zápasu mohli domácí navýšil skóre, ale Jasz, Dixa a Urban výsledek kvůli špatné koncovce nezměnili.

„Fotbal nemá logiku, nehráli jsme dobře, ale vítězství vydřeli. Byl to remízový zápas, když soupeř byl fotbalovější, my zase bojovnější s větší vůlí po vítězství,“ dodal po zápase trenér Nespek Václav Knížek starší a poznamenal směrem k soupeři: „Jílové nehrálo špatně, dobře na těžkém terénu kombinovalo a mělo i kvalitního gólmana. Bylo však nedisciplinované, neustále se jeho hráčům něco nelíbilo a po faulu na našeho Popelku dohrávali hosté zápas v deseti.“

Branky: 33. Dixa, 44. Popelka – 25. Maršík. Rozhodčí: Kabyl. ŽK: 1:3. ČK: 59. Malknecht (J). Diváci: 120. Poločas: 2:1.

Nespeky: Magnus – Myslivec, Obermajer, Urban, Krejza – Jasz, Röhrich, Boev, Kupša (83. Sochor) – Popelka (89. Vojkůvka), Dixa.

PAVEL DRNEC

Autor: Pavel Šimáček