Černolice – Nespeky

Nespeky zaplatily v Černolicích nováčkovskou daň

Černolice – Na černolickém pažitu, na kterém by se dal hrát kulečník, zaplatily Nespeky ve fotbalové I. A třídě, skupiny A, nováčkovskou daň, když je zkušení domácí, vedení bývalým reprezentantem Pavlem Drskem vyučili z produktivity. Nespekům nepomohl ani nový stoper Miroslav Obermaier ze Střížkova, jenž byl v roce 2009 zapleten do údajné úplatkářské ligové kauzy mezi Olomoucí a Bohemians Praha, kdy měli převzít společně s Davidem Zoubkem, jako hráči Bohemians Praha, od brankáře Sigmy Petra Drobisze 300 tisíc korun za to, že vzájemný duel prohrají a Olomouc si tak zajistí účast v Evropské lize.

ČERNOLICE – NESPEKY 5:1

První čtvrthodina nevypadala na debakl Nespek. Hosté byli lepší, vytvořili si dvě příležitosti, když Kukačovu tečovanou střelu gólman kryl, jenž si poradil i se sólem Dixy. Jenže poté přišla 19. minuta, centr Fraňka, který tečoval Pavlík do vlastní branky a rázem se Černolice dostaly na koně. Následně mohly zvýšit, ale Drskovi zkazil radost Vejvoda. Ten ale o chvíli později lovil míč podruhé ze své sítě, když mu ho tam poslal Klinka po centru Fraňka z levé strany – 2:0.

Po přestávce začali lépe domácí, ale Klinka tentokrát po centru z pravé strany přestřelil branku. V 57. minutě se Nespeky dostaly do hry, když po trestném kopu a hlavičkovém biliáru Obermaiera a Buriana, dopravil míč do sítě Popelka – 1:2. Další střela Buriana z šestnáctky se mezi brankové tyče nevešla. Domácí však nenechali nikoho na pochybách, že si připíší všechny body. Klinkovu dělovku ještě Vejvoda vyrazil, ale po hrubce v obranně ho již Šilhavý v 65. minutě překonal. Hosty třetí gól zlomil a ještě dvakrát do konce zápasu inkasovali od nejlepšího hráče na hřišti Drska, jenž nejprve rozvlnil síť bombou z trestného kopu z 30 metrů a poté střelou mezi nohy Vejvody upravil na konečných 5:1.

„Vybrali jsme si nováčkovskou daň. Za bezbrankového stavu jsme nedali šanci Dixou. Poté jsme si dali po špatné komunikaci vlastní gól a za chvíli dostali druhý. Pořád ale náš výkon nebyl špatný. Ve druhém poločase jsme snížili na 2:1 a pak neproměnili dvě gólové šance. Místo vyrovnání přišla hrubka našeho hráče, když si místo odkopu po autu hrál s míčem a dostali jsme třetí gól. V závěru nám Drsek z trestňáku a po rohu dal další dva góly,“ popsal dění na hřišti trenér Nespek Václav Knížek starší našel příčinu vysoké porážky: „Musíme se vyvarovat taktických chyb, které nám v I. B třídě prošly, ale v I. A třídě jsme za ně potrestáni. Možná je to ale dobře, že se to stalo, tak brzy a můžeme se to příště vyvarovat. Nemůžu klukům vytknout snahu a bojovnost, divákům se zápas nahoru – dolů líbil, ale nemůžeme dostávat naivní góly. Musíme zapracovat na zodpovědnosti, protože takhle by to dál nešlo.“

Branky: 78. a 80. Drsek, 19. vlastní Pavlík, 34. Klinka, 65. Šilhavý – 57. Popelka. Rozhodčí: Asník. ŽK: 1:3. Diváci: 150. Poločas: 2:0.

Nespeky: Vejvoda – Myslivec, K. Kulhavý, Obermaier, Pavlík (81. F. Jendele) – Popelka, Burian, Kukač, Boev – Kupša, Dixa (46. Jasz).

JAROSLAV ROSENVALD

Autor: Pavel Šimáček