Benešovské béčko obralo Nespeky o zlatý pohár

Nespeky – Fotbalový turnaj o pohár OÚ Nespeky vyhrálo benešovské béčko, které ve finále „okradlo“ na zlatý pohár brousící si zuby domácí Nespeky. Pražské týmy Cholupice a Dolní Počernice ostrouhaly. Hrálo se 2 x 35 minut.

Semifinále

NESPEKY – DOLNÍ POČERNICE 6:1

Od začátku měli domácí hru pevně ve své moci. Přesto se v prvním poločase ještě Dolnopočerničtí drželi, když na branky Boeva a Jasze stačil reagovat Michal Vejvoda, jenž překonal v brance Nespek svého jmenovce Martina.
Druhý poločas již byl jasně v rukou domácích, kteří zbytečně podrážděné hosty dorazili čtyřmi góly. Kupša po rychle rozehraném trestném kopu Kyselky, Burian po úniku Boeva a dvěma góly Boev, upravili na konečných 6:1.

Branky: 6., 53. a 68. Boev, 22. Jasz, 38. Kupša, 45. Burian – 35. Michal Vejvoda. Rozhodčí: Garaja ml. Poločas: 2:1. Nespeky: Martin Vejvoda – F. Jendele, Pavlík, Kyselka, Sochor – Jasz, Burian, Kukač, Kupša – Popelka, Boev. Střídali: K. Kulhavý, Tyrner.

BENEŠOV B – CHOLUPICE 4:1

 Cholupice vlétly na Benešov, který se čtvrthodiny pořádně nedostal přes polovinu hřiště, ale brankář Šimáček míč za svá záda nepustil. A tak v 16. minutě přišel kuriózní gól, ale na druhé straně. Borkovec otřel míč zvláštní střelou z 20 metrů o vlasy rozhodčího Garaji ml. a dílo dokonal brankář Cholupic, jenž balón propustil mezi rukavicemi. Gól Benešovské nabudil, kteří ještě dvakrát do přestávky skórovali, když se nejprve dobře orientoval Voráček v šestnáctce po zblokované střele Vyhlídala, aby těsně před pauzou zvýšil na tříbrankový rozdíl Borkovec ranou pod břevno po kolmici Keltnera.
Ve druhém poločase již Benešovští kontrolovali hru a po úniku Urbana se trefil pod břevno Peroutka. Cholupice se ale také dočkaly, když z penalty upravil na konečných 4:1 Vršecký.

Branky: 16. a 35. Borkovec, 23. Voráček, 49. Peroutka – Vršecký (z PK). Rozhodčí: Garaja ml. Poločas: 3:0. Benešov B: Šimáček – Rezek, Komárek, Verner, Vyhlídal – Peroutka, Urban – Borkovec, Keltner, Voráček – Balata. Střídali: Kubálek, Shapoval, Korynta, Alžalží, Horký.

O 3. místo

D. POČERNICE – CHOLUPICE 2:2 PK 4:5

Zápas o bronz otevřel z penalty cholupický Vršecký, za což opět nesmyslně nervózní Počerničtí, kteří se po celý turnaj cítili ublížení, rozhodčího Garaju staršího málem ukamenovali. Přesto se na chvíli uklidnili a pokud se věnovali fotbalu, tak nehráli špatně a v 19. minutě po rychlém brejku vyrovnal Veselý.
Ihned po změně stran dostal opět do vedení Cholupice po pěkném uvolnění Douděra. I na tuto branku dokázali Počerničtí reagovat, když Cicava zachytil na 30 metrech výhoz brankáře špatně zpracovaný spoluhráčem, čehož využil a z 30 metrů gólmana přehodil. Zápas tak dospěl do penalt, ve kterých měli větší nervy Cholupičtí.

Branky: 19. Veselý, 52. Cicava – 3. Vršecký (z PK), 36. Douděra. Rozhodčí: Garaja st. Poločas: 1:1.

Finále

NESPEKY – BENEŠOV B 0:2

Finále se stalo bojem nespeckých fotbalistů s šestnáctiletým brankářem Benešova Šimáčkem. Ten zpacifikoval gólové střely Kukače, Boeva, Kučery a nakonec vytáhl na břevno i střelu Kyselky mířící do šibenice. Gólu se nakonec Nespeky dočkaly, ale ten nebyl pro ruku Boevovi uznán. A tak udeřili benešovští mladíci. Nejprve se v 19. minutě opřel Borkovec do míče po odraženém trestném kopu Keltnera a Kučera tečoval míč před Vejvodou do vlastní branky. Druhý gól přišel ve 42. minutě, když se Rezek vyhnul domácí ofsajdové pasti, byl faulován při kličce Vejvodou a z penalty se Keltner nemýlil. Další šance Keltnera po úniku Balaty a Horkého po brejcích již skóre nezměnily, a tak se ze zlatého poháru radovali benešovští mladíci.

Branky: 19. vlastní Kučera, 42. Keltner (z PK). Rozhodčí: Garaja st. Poločas: 0:1. Nespeky: Vejvoda – Myslivec, Kyselka, Kučera, F. Jendele – Boev, Burian, Kukač, Jasz – Popelka, Dixa. Střídali: Tyrner, Kupša, K. Kulhavý, Sochor. Benešov B: Šimáček – Vyhlídal, Hronek, Verner, Kubálek – Peroutka, Komárek – Voráček, Keltner, Borkovec – Balata. Střídali: Rezek, Korynta, Urban, Horký, Shapoval.

Očima trenérů okresních mužstev

Petr Slepička, Benešov B: „Po třítýdenním náročném tréninkovém programu jsme odehráli v horkém počasí poměrně náročný turnaj. Kluky ale musím za přístup k zápasům pochválit. Přestože jsme z obou soupeřů měli respekt, tak jsme zápasy odehráli dobře, dali jsme poměrně brzy branky, což bylo v kratším čase velmi důležité. Poté jsme hru udržovali a zápasy dohrávali. Do finále s Nespeky jsme přistoupili jako soupeř, zápas byl ostřejší, ale zaplať pánbu se nikdo nezranil. Jsem samozřejmě rád, že jsme turnaj vyhráli, ale důležitější pro mě je, že jsem si vyzkoušel hráče na jiných postech a tam mě nezklamali. Turnaj se maximálně povedl mladému brankáři Pavlu Šimáčkovi, který odchytal nejlepší zápasy za béčko, ve kterých předváděl famózní zákroky. Na pondělním tréninku již uzavřeme kádr a s některými hráči se bohužel budeme muset rozloučit.

Václav Knížek starší, Nespeky: „Horní Počernice jsme v prvním zápase jasně přehráli. Finále s Benešovem bylo ostré a některé zákroky byly na hranici vyloučení, ale to k fotbalu patří. Soupeř měl ale vynikajícího brankáře, který chytil tři tutové góly. První branku jsme dostali po špatně odkopnuté standardce a vlastním gólu. Poté jsme sice dali gól, ale rozhodčí viděl ruku, a tak to musíme respektovat. Ve druhém poločase jsme chtěli vyrovnat, ale po chybě Jardy Myslivce, to soupeř pěkně sehrál, ofsajd to nebyl a i následná penalta byla jasná. A proto jsme prohráli 0:2. Klukům můžu poděkovat, že i když jsme prohrávali, tak to nevzdali. Přestože jsme zkoušeli několik nových hráčů, tak naše hra nevypadala špatně.“

Autor: Pavel Šimáček